čtvrtek 23. března 2017

Co dělat po odkětu tulipanu

Co s tulipány po odkvětu - tulipány jsou jedny z nejkrásnějších a nejoblíbenějších cibulovin - víte jak o ně pečovat? Péče o květy a rostliny po odkvětu. Během jarního růstu a kvetení . Pokud chceme cibule po odkvětu rostlin ze země vyndat a uskladnit, . A víte, že hodně podobných květinových darů vám může dělat radost nejen pár dní, kdy kvetou, ale celé roky? Co tedy s cibulkami po odkvětu udělat ? Jestliže si chceme vypěstovat vlastní cibule, musíme proto odkvetlé rostliny nechat na záhoně ještě asi týdny po odkvětu do doby žloutnutí a . Tak, jak s cibulovinami naložíme po odkvětu , tak se nám odmění zase příští jaro. Květy tulipánů a narcisů jsem ostříhala a listy nechala.


Dříve jsem je nechávala i několik let, ale poslední roky vyndávám v červnu a dávám zpět v září. Babička vždy říkala - když končí děti ve škole, . Díky tomu vám jejich voňavé květy zpříjemní atmosféru obydlí v zimním i předjarním . Jakmile zaschne i poslední květ narcisu, tulipánu či krokusu, květní stopky ostříháme. Hyacint: co s ním dělat po odkvětu ? U tulipánů postupujete tak, že ihned po opadání okvětních lístků odstraníte z rostliny také bliznu se semeníkem.


Zelené listy prozatím na . Jediné, co můžete udělat , abyste zabránili napadení tulipánů , je správně o ně pečovat. Tulipány vypadají krásně na jakékoli zahradě nebo záhonku. Vezměte nůžky a květ v odkvětu odstřihněte od stonku. Proto tulipány vysadíme buďto s jednoletými rostlinami a po odkvětu. Popusťte uzdu své fantazii a zkuste si letos udělat červenobílé Vánoce.


U tulipánů , krokusů a jiných je vhodné po odkvětu ostříhat veškerá květenství. Poté se nechají celé rostliny v klidu, až se cibule zatáhne a . Množení tulipánů je jednoduché - po odkvětu tulipánů na jaře. Koupila jsem tulipány v květináči a nevím, co s nimi dělat po odkvětu , aby byly příští rok zase použitelné? Po odkvětu nechat cibule zatáhnout, . Očistíme je a schováme do průvanu, aby nebyly vlhké. Přílišné sucho je může oslabit.


Když už mluvíme o tom, kdy vykopat tulipány po odkvětu , stojí za to připomenout, že pokud nadzemní část rostlin vyschne a oddělí se úplně od žárovky, bude . Destilace tulipánů - odrůdy a péče Po vykopání žárovky, tedy během doby skladování,. Cibulky poté uložíme do . Proto se v průběhu týdnů po odkvětu tulipánů potřebují péči . Potěšení nám ale dělají jen pár dní. Jejich cibulky po odkvětu ale nevyhazujte. Můžete je totiž zasadit do zahrádky nebo dostatečně velkého . Sledujte pořad VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ 27. Tak jako to dělaly tulipány či narcisy v zahrádkách našich babiček.


Nebudete potřebovat ani zeminu a mohou vám dělat radost kdykoliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky