čtvrtek 9. března 2017

Co uvařit s ačokči

V kastrolu uvaříme brambory na kostičky, nakrájenou ačokču , houby, sůl, . Naplněné plody ponoříme do rajské omáčky a necháme přibližně hodinu vařit na mírném ohni. K plněné ačokče již není třeba podávat jinou . Hrášková chuť, netradiční tvar a všestranné využití, to jsou vlastnosti ačokči , zeleniny, která spojuje papriku a okurku v. Co uvařit (nejen) o víkendu na oběd ? Také se vám urodila letos ačokča a nevíte co s ní?

Rozřízneme ačokču a vybereme semena. Dáme je do vroucí vody a necháme vařit asi minuty. Příprava dresingu: Dáme cibuli na pánev s olejem, přidáme sůl , . Po uvaření oloupeme a nastrouháme nahrubo.


Do kastrolu dáme do vody vařit brambory nakrájené na kostičky, ačokču bez . Ačokču dávám také po semínkách do kelímku. Chci se zeptat, kdo jste zavařovali ačokču , jako okurky, zda chutná? Tipy co uvařit z ačokčy.

Nejjednodušším receptem je ačokča naložená v klasickém sladkokyselém nálevu jako kyselé okurky. Ačokča recepty, které budete milovat. Dáme na oheň, a jakmile se začne voda vařit , stáhneme z ohně a za stálého. Dle návodu si připravíme nálev z deka (voda, cukr, ocet)a dáme vařit. Do připravených dobře umytých sklenic nakrájíme na kolečka cibuli a mrkev, můžeme přidat . Jestliže stojíte o diuretický účinek, musíte dva plody ačokči vařit v půl . Představte si bujně rostoucí liánu s plody, které chutnají jak po okurce, tak po paprice.


Narozdíl od okurky netrpí mnoho plísněmi. Jedlé jsou i její listy, které se dají zpracovávat obdobně jako špenát. Pokud si uvaříme odvar ze semínek, získáme skvělý močopudný nápoj. Podle receptů lidové medicíny má její šťáva vyléčit i zánět ucha a . I ze základních surovin se dalo uvařit skvělé jídlo, které nasytilo.


Plody lze jíst za syrova, nakládat, vařit i zapékat . Apr Začala som pestovať ačokču. Mám z nej rešpekt, už som ju jedla surovú a teraz som si ju zavarila v náleve s paprikou, a niečo s cibuľkou. Nazývaná také jako mexická okurka.


Její plody jsou vhodné k zavařování, z listů lze uvařit špenát, lze ji plnit masem, zapékat, dusit, přidávat do polévek . Recept Plněná ačokča - Caiguas rellenas.

Do týchtom pohárov som dala ačokči a malé papriky. Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky