pátek 31. března 2017

Ekologický postřik mšicí

Proti mšicím (popis viz dole) je možné se bránit ekologickými prostředky na ochranu rostlin, bez použití chemie. Použijte například Natura Rock Effect, který . Poradit si s nimi ale můžeme i bez chemie. Jak si vyrobit domácí, ekologické postřiky ? Mšice se objeví náhle. A rovnou v ohromném množství.


Chcete vědět, co na ně platí? Máme pro vás několik tipů. Neutrácejte za chemické postřiky z obchodů. Nejčastěji se asi setkáváme s drobnými mšicemi , které způsobují horší růst rostlin. Zkuste proto tenhle jednoduchý postřik z rozmarýnu nebo použijte jinou.


Chemické postřiky zeleniny a ovoce nejsou vhodné, budeme raději mšice likvidovat ekologicky. V regálech vybraných prodejen najdete i bio postřiky , které jsou podstatně šetrnější. Počkejte, až postřik vychladne. Kromě listů rostlin postříkejte i půdu okolo. Rebarbora je zkázou nejen pro mšice , ale také pro housenky a larvy . Také aromatické rostliny rostoucí v záhonech zeleniny mšice dezorientují.


Znáte fígle našich předků, i nové postupy moderních ekologických zahrádkářů? Pomožte své zahradě ekologicky. Kopřiva je výborná hlavně proti mšicím. Ať už se jedná o svilušky, molice, mšice , třásněnky nebo červce, vše je to. Můžete zakoupit přípravek k postřiku v obchodě, i třeba ekologický.


Agro Bio je firma vyvíjející ekologicky nejedovaté prostředky na ochranu rostlin. Ničí téměř všechny škůdce, které zasáhnete a smáčíte ( mšice , molice, puklice, svilušky, Přezimující škůdci ve stádiu naléva (jarní postřik ) jících se pupenů až. V zimě jsou pokojové rostliny oslabené, často je napadají mšice ,. Přečtěte si, jak na ekologické hnojení zahrady. Extrakt ze semen stromu Azadirachta indica („ neem“) obsahuje mnoho aktivních složek. Nejdůležitější účinnou látku, . A je na několik týdnů pokoj, než se nastěhují noví mravenci a založí novou kolonii mšic.


Pokud je napadení mšicemi již . Postřik se vyplatí aplikovat hned na začátku sezony, kdy se mšice líhnou. Jestliže mšice napadly vaši zahradu ve velkém, levnější ekologické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky