úterý 25. dubna 2017

Bezsemenné odrůdy růžového vína

Mezi pěstiteli z chladnějších regionů je jednou z nejvyhledávanějších bezsemenných odrůd stolního vína . Historie pěstování révy vinné a výroby vína se datuje hluboko do historie lidstva. Tento botanický druh lze považovat za domácí euroasijské oblasti. Výborná odrůda bezsemenné stolní révy vhodná i do chladnějších oblastí.


Připravujeme na jaro - bude přes druhů vinné révy.

Které odrůdy révy vinné jsou určené do vyšších poloh? V poslední době jsou velmi oblíbené bezsemenné stolní odrůdy, které mají malá, . Vinná réva , která se pěstovala během trvání říše římské, zahrnovala odrůdy jak. Středozemí a izolovaly se od sebe (viz mapa 2).


Královna vinic (Regina) a bezsemenné odrůdy Korintka a Sultanini. Pěstování stolní révy vinné v okrajových oblastech. Je odolná proti mrazu .

Genové zdroje révy vinné – středně rané stolní odrůdy. Alden, Agát Donskoj,. Odolnost k mrazu: Vysoká ( do –25°C, může však být poškozován nízkými teplotami v období konce března až začátku dubna). Modrá, bezsemenná odrůda! Afrodita je Bulharská bezsemenná odrůda zrající v druhé polovině srpna.


Prodej sazenic vinné révy. Stolních velkoplodých,odolných ( rezistentních) a bezsemenných odrůd. Venus bezsemenná raná odrůda ale pozor podobně jako u Jupitera jsou dvě odrůdy tohoto názvu, slovenská a. Russkij rannyj do -23°C, vyskytuje se u nás méně, ale hodí se do okrajových oblastí. I hrozny bezsemenných odrůd lze samozřejmě zpracovat na víno, vysokou kvalitu. Evropskou révu vinnou , Vitis vinifera, rozdělujeme podle původu do tří.


R na chladnějších úrodných . Odrůda je vhodná i do okrajových oblastí. Dužina je sladká, chruplavá, téměř bezsemenná. Phoenix je odrůda vhodná do okrajových oblastí jako raný stolní hrozen nebo k výrobě lehkého harmonického bílého vína.


Hrozen je střední až velký, křídlatý.

Tato PIWI odrůda je vhodná i do okrajových vinohradnických oblastí , protože je odolná proti zimním i jarním mrazům. Dozrává v první polovině . Réva vinná izahradkar. Kodrjanka, bezsemenný šlechtěnec 47-1- Krystal, Dornfelder a Regent.


Před lety časopis Zahrádkář vydal Knihovničku o pěstování révy v okrajových oblastech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky