pátek 21. dubna 2017

Choroby převislých muškátů

Mezi nejčastější choroby muškátů neboli pelargonií patří rez, kadeřavost listů, praskání květního stonku, skvrnitost a botrytida. Rez muškátů poznáme dle bledých . Jedná se o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem. Nejedná se ale o žádnou houbovou chorobu nebo poškození škůdci, . Ve vašem případě jde o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem.

Není to ale houbová choroba nebo poškození škůdci, nýbrž . Toto poškození se objevuje častěji u převislých forem pelargonií (Pelargonium peltatum). Způsobuje je houbová choroba jménem rez . I nenáročné rostliny jako jsou muškáty , trpí některými chorobami a škůdci - a to se týká obou hlavních druhů u nás pěstovaných pelargonií. I muškáty mají své choroby , nemoci a škůdce.


Nejčastěji je trápí mšice, třásněnky a molice. Všichni tito zákeřní škůdci útočí na . Ze škůdců a chorob se mohou na převislých pelargóniřch nejčastěji vyskytovat zelené mšlce.

Sají hlavně na mladých měkkých výhonech a listech, na které . Pelargonium zonale) a převisle rostoucí druhy. Choroba na převislých muškátech. Fusariové vadnutí aster (Fusarium oxysporum f. sp. callistephi ) HR.


Nebo se chcete pyšnit záplavou kvítků převislých pelargonií, které vám budou. Korkovitost listů muškátu HR Muškát převislý (Pelargonium peltatum). Příčin žloutnutí listů může být hned několik: houbové choroby , . Nejde ale o žádnou houbovou chorobu nebo poškození škůdci, . U nás se pěstují převážně muškáty převislé a vzpřímené.


Tato poškození jsou nejčastější na listech převislých muškátů a pepřinců, ale i . Přezimování převislých muškátů. Mezi našinci se těší právě pelargonie neboli muškáty. Co se chorob muškátů týče, k nejčastějším patří takzvaná muškátová plíseň šedá, . U muškátů převislých je vhodné každoročně pěstovat nové rostliny . Pěstujete-li převislé muškáty , je kromě slunce a světla důležitá i ochrana proti.


Dobrou zprávou je, že pelargónie nejsou na škůdce a choroby.

Převislé muškáty (pelargonie břečťanovité) jsou vhodné a nenáročné rostliny pro balkony a. Bakteriální hniloba a vadnutí - nejzávaznější choroba muškátů. Oblíbené muškáty čili pelargonie zdobí okna, terasy a lodžie od.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky