čtvrtek 6. dubna 2017

Co na rostouci stolicky u rocniho ditete

CMV, žlutá virová mozaika cukety. Postřik proti plísni sněžné v trávníku jen jako doporučení. Popis viz okurka - Padlí okurky, Plíseň okurky.


Proti padlí cukety lze použít také přípravky nebo pomocné prostředky Bioan, . Ani u těchto druhů ale není žádoucí, aby na nich plíseň zůstávala - může se totiž rozšiřovat i na další rostliny, hlavně na rajčata a cukety. Její význam však od doby výskytu závažnější plísně podstatně poklesl. Přípravek Ortiva je možné použít u okurek a cuket. Bylo nebylo, záhony nadšených pěstitelů okurek napadla obávaná plíseň a úplně jim zdecimovala úrodu.


Ovšem na cukety si plíseň okurková . Projevuje se stříbrnými „pavučinami“ okolo . Občas se na listech cuket taky objeví hnědé, zasychající skvrny. Nejsou ale způsobeny plísní. Tento rozšířený druh choroby nenapadá jenom okurky, ale také cukety.


Pokud tedy uvidíte na listech šedavý povlak, růst se . Cuketa je chutná a zdravá zelenina, kterou můžete ze záhonu sklízet. Okrouhlé žluté, postupně hnědnoucí skvrny způsobuje antraknóza. Cantaloupe, Galia, vodní). Přeslička sušená 50g - proti kadeřavosti, padlí,. Sklizeň domácích rajčat, paprik, cuket a další zeleniny je tady.


Jak cukety , tak tykve jsou odolné vůči plísni okurkové. Suché skvrny, které. Koncem května přichází období pro výsadbu sazenic rajčat, okurek a cuket. Jde o velmi náchylné plodiny. Již na začátku léta se objevují plísně , proti kterým . Nezapomeňte, že tyto plísně se velmi rychle rozšiřují, a to nejen na okurky či rajčata, ale i například na cukety.


Stačí opravdu pár dní a . AGRO Plíseň STOP je moderní kombinovaný fungicid se systémovým a kontaktním. Používejte k ochraně proti plísním na cibuli, cuketě , česneku, kedlubně, . Chraňte rostliny před nemocí. I tak nenáročné plodiny, jako jsou cukety a dýně, mohou onemocnět. Aplikujte preventivně nebo při zjištění prvních příznaků choroby. Pokud se na listech objeví skvrny nebo bílý povlak, bývá to způsobeno antraknózou případně.


Cukety často trpí okurkovou plísní , kterou . Plísně patří mezi největší a nejzákeřnější nepřátele rajčat a umí potrápit i nejednoho. Nesázíme je ani po bramborách, paprikách a cuketách. Jak si připravit nejlepší sazenice dýní a cuket ? Unsubscribe from ROK ZAHRADNÍKA?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky