úterý 11. dubna 2017

Cibule sazečka jarní

Cibule chrání před nebezpečnými bakteriemi a viry, a to díky obsahu přírodních silic. Odrůdy jsou vzrůstné, s velkými poupaty i květy v pastelových barvách a jemnou vůní. Převládá vzpřímené postavení květů. Velké cibule jsou dražší. Obsahuje mnoho léčivých látek.


Tou nejvýznamnější je allicin. Díky cibuli sazečce ušetříme čas, ale tuto metodu rozmnožování bychom měli kombinovat s výsevem. Pak si budete moci vybírat z většího množství odrůd. Na kterou odrůdu cibule vsadíte?


Pro výsadbu ze sazečky. Výborná na skladování. Vysoce výnosná odrůda , je vhodná pro dlouhodobé skladování.


Cibule sazečka jarní

Sturon se podobá odrůdě Stuttgart, ovšem má kulatější cibule a vyšší výnos. Jak ji správně pěstovat? Kdy je lepší zvolit semena nebo tzv. Které odrůdy jsou nevýnosnější?


Na jaké škůdce si dávat pozor? Máte na zahradě cibuli ? Pokud ne, měli byste to změnit! Jedná se o ideální zeleninu i pro začátečníky.


Odrůda žluté šalotky určená pouze pro množení semenem. Cibule je velice důležitou surovinou při přípravě mnoha pokrmů. Cibule se pěstuje v mnoha různých odrůdách , které se liší tvarem i barvou. Vyšlechtěná z původní krajové odrůdy pěstované od.


Syngenta velmi podobná odrůdě. Jaké odrůdy jsou na trhu? Nabídka je pestrá a vybere si určitě každý. Montoro, které se nejdřív orestují, aby tak dodaly omáčce chuť.


Záleží samozřejmě na odrůdě , zvláště tedy v případě cibule , kde se skladovatelnost u jednotlivých odrůd může výrazně lišit. Zeleninu necháváme až do . Marhalls Giant Fen Globe je stará vysokovýnosná odrůda jemní chuti. Cibule odrůdy Red Baron mají nádhernou červeně zbarvenou slupku a silnou chuť.


Záhony s cibulí může zcela zdecimovat nebezpečná plíseň cibulová. Nizozemští šlechtitelé však triumfovali a do jedné odrůdy cibule přenesli . Všetana a také cibuli šalotku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky