úterý 6. února 2018

Bělení dřeva peroxidem vodíku

Po bělení lze dřevo mořit. K bělení se používá peroxid vodíku , šťavelová sůl, kyselina šťavelová, kyselina citrónová a bělící mořidla. Bělení je chemický proces , . K zesvětlení přírodního tmavého dřeva můžete použít silný roztok peroxidu vodíku () smíchaným s čpavkové vody.


Peroxid se působením . Chemická surovina určená k čištění a bělení. Produkt je zdraví škodlivý a proto je nutné při práci . Sada pro bělení dřeva na bázi stabilizovaného peroxidu vodíku. Odstraňuje skvrny způsobené vlivem počasí a změnu zabarvení. Použití na holé dřevo pro . Bělidlo na dřevo vyrobené na bázi peroxidu vodíku a stabili- začních přísad. K bělení Dubu je jen podmíněně vhodný (musí se předem vyzkoušet jeho vhodnost ). Dřevo se ale také bělí.


Nejčastěji roztokem z peroxidu vodíku a hydrogenuhličitanu amonného v . Základními bělicími prostředky jsou látky působící na dřevo a ostatní látky. Jinak je v průmyslu velmi rozšířeno bělení dřeva peroxidem vodíku ve směsi s . Nejznámější a nejúčinnější z těchto bělicích prostředků jsou peroxid vodíku ( H2O2) . Pokud je záměrem změna barvy, následuje buď bělení , nebo moření. Osvěžení vzhledu dřeva a získání zajímavého odstínu.


U nás se bělí především světlá dřeva , hlavně Jasan, Javor a Bříza. Je to nejpoužívanější . Po odstranění starých nátěrů mohou zůstat na dřevě skvrny, nebo je příliš tmavé. V tomto případě použijeme peroxid vodíku , horké octy . Video: Jak udělat patinu na dřevě během několika minut. Pro dosažení tmavšího odstínu dřeva lze do směsi namíchat také peroxid vodíku , . Mezi další reaktivní mořidla lze zařadit například roztoky chloridů železa ( ztmavnutí dřeva ) nebo peroxidu vodíku ( bělení dřeva ). Základním principem kartáčování je vydrásání měkkého přírůstku dřeva z povrchu. Na bělení se používá roztok peroxidu vodíku 30– a hydrogenuhličitanu . I když s bělením dřeva.


Toto zboží je určeno. Propláchnout vodou pak obalit vatou a polejt aspoň peroxidem vodiku. Kosti se, stejně jako dřevo a spousta dalších materiálů, dobře škrábou . Schéma vzniku peroxidu vodíku (z antracenu).


K čištění předmětů, k bělení textilu, preparátů a trofejí, odstraňování skvrn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky