středa 14. února 2018

Aljašská borůvka na pěstování

Nedaří se vám pěstovat zahradní borůvky ? S borůvkami ovšem nemá botanicky společného vůbec nic. Co nabízí kamčatská „ borůvka “? Zimolez kamčatský čili kamčatská borůvka – výsadba a pěstování. Půda mezi pH 0–se dá regulovat, půda nad pH už je v podstatě nevhodná pro úspěšné pěstování borůvek.

Dále vyberte sluneční stranu, bude-li. Proč zimolez zvaný kamčatská borůvka neplodí? Mnoho druhů s voňavými a nejedlými plody se pěstují jako . Kamčatská borůvka pěstování.


Indiánská borůvka , někdy se také můžeme setkat také s názvem aljašská borůvka či rozinkový strom. Velmi snadno se pěstuje a udržuje (dobře snáší řez). Tato úžasně nenáročná rostlina se hodí pro pěstování na zahradě i na balkoně.

Tato „ kamčatská borůvka “ patří mezi cizosprašné rostliny, což . Opadavý keř, dorůstající výšky -3m, jehož plody množstvím - kg i chutí předčí zatím všechny známé druhy borůvek. Na půdu nenáročný, lze pěstovat jak. Jejich pěstování není až tak náročné, pokud dodržíme několik zása. První z jmenovaných se na trhu objevuje jako kamčatská borůvka , . Názvů, pod kterými můžete borůvky vhodné pro pěstování v zahradě najít, není málo. Takto lze pěstovat borůvky i ve větším květináči na balkoně či terase.


V případě pěstování v nádobě pečlivě kontrolujte dostatečnou vlhkost substrátu. A jeho pěstování je navíc opravdu snadné. Na první pohled si ho můžete splést se známější kanadskou borůvkou.


Rostlina je samosprašná. Borůvky jsou bezva, ale při pěstování je s nimi jeden problém. Plody zimolezu kamčatského . Amelanchierova borůvka má výhodu v tom, že nepotřebuje rašelinu.


Jinak se pěstuje se jako rybíz.

Pro pěstování kamčatských borůvek je vždy dobré mít dvě odlišné odrůdy. Jaké máte zkušenosti s pěstováním borůvek - skutečně je kanadská borůvka náročnější na pěstování ? Je kamčatská borůvka důstojnou . V tomto článku se dočtete jak správně borůvky pěstovat. Jak pěstovat kamčatské borůvky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky