středa 28. února 2018

Araukárie pokojová květina

Tato konifera má elegantní vzrůst a jako jedna z mála se dá pěstovat jako pokojová rostlina. Na pravidelně tvarovaných větvích nese pichlavé, stále zelené. Dorůstá do výšky až 60m.


Pěstuje se také jako okrasná rostlina v parcích a zahradách jižní Evropy. Rostlina nemá ráda přímé slunce, ani vydatnou zálivku.

Naopak postřik měkkou, nejlépe dešťovou vodou araukárii dělá dobře. Není třeba se jich bát, je-li rostlina pěkná, živá a bez stop škůdců a nemocí, rozhodně si ji. Cenově náročnější araukárie neboli blahočet ztepilý, se může snadno stát. Většina těchto jehličnanů je tak velkých, že se v pokojových podmínkách . Je klasickou pokojovou rostlinou, kterou pěstovaly již naše babičky, v poslední době je však. Araucaria heterophylla - araukárie , blahočet ztepilý, pokojová jedle značka zahradnictví.


Araukárie , teplomilné borovice a cypřišky.

Tyto krásné rostliny. A jako pokojová rostlina má cypřiše ještě jednu výhodu. Je možné ji letnit, potřebuje polostín. Přes zimu jí vyhovují chladné prostory a . Jak tato rostlina vypadá? Na tmavějším místě rostlina také prospívá, ale její růst je pomalejší.


Tmavé místnosti se suchým vzduchem jsou pro pěstování araukárií nevhodné. Po celém světě se však pěstuje jako okrasná pokojová rostlina. Proč si vybrat právě araukárii.


POKOJOVÁ BOROVICE Borovice pinie (Pinus pinea) je odedávna pěstována. Je velmi dekorativní a nenáročná, poradí si . Už po staletí se pěstuje jako pokojová rostlina. Roste pomalu a skutečně připomíná jehličnan.


Malý přehled pokojových rostlin. EUPHORBIA Pryšec - pokojová rostlina.

Inzerát byl odebran . Pokojová rostlina Euphorbia tirucalli. Popis: stromeček pro štěstí, pěstitelsky nenáročný vyhledávaný pokojový stromek,. Jeden z mnoha zástupců tohoto rodu se také pěstuje i jako pokojová rostlina. Okrasná váza s umělými květinami. Nabízím tuto pokojovou jedli z důvodů rekonstrukce bytu.


Tato solitérní rostlina nemá ráda přímé slunce, vyhovuje jí polostín. Blahočet ztepilý ( araukárie různolistá). Nejlépe prospívá při . Teploty ještě nižší 5–°C vyhovují kulovitým kaktusům, azalkám, hortenziím, kaméliím, bugenvilei, mučence, pokojové aralce, araukárii a datlové palmě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky