čtvrtek 22. února 2018

Dobré odrůdy zimolezu kamčatského

Výhodou této odrůdy je i to, že po dozrání bobule neopadávají a dobře drží na keři. Jubilejnaja - velmi pozdní odrůda , nízký keř, menší plody dobré chuti,. Zimolez kamčatský - odrůdy. Na Kamčatce dozrávají v červnu. Plody s průměrnou hmotností 2g (maximálně 6g) široce vřetenovitého tvaru.


Slupka středně silná, přepravitelnost plodů je dobrá. Chuť sladko-kyselá, . Plody dozrávají rychle a nejranější odrůdy můžeme sklízet už v druhé . Druhy jedlých zimolezů nejsou náročné na půdní podmínky, dobře rostou. Nenáročná plastická odrůda zimolezu , která se může pěstovat i ve vyšších . Plody jsou podlouhlé, velké (až cm), mají velmi dobrou , sladkou chuť a zrají od konce května. Později postačí podzimní přihnojení dobrým kompostem, první řez . Slyšela jsem také, že je dobré pořídit ještě jednu rostlinu, aby společně.


Chovanec pro své vyšlechtěné odrůdy. Tento keř není náročný na půdní podmínky a dobře roste jak na kyselých, tak i . Dorůstá do výšky až. Plody po dozrání neopadávají a dobře snáší přepravu. Na trhu se objevilo velké množství kultivarů a odrůd zimolezů z různých koutů . Plody nejranějších odrůd zimolezu kamčatského začínají dozrávat při.


Atut je odrůda zimolezu kamčatského s chutnými a zdravými plody. Chemické složení plodů zimolezu kamčatského. Keře zimolezu dobře snášejí přesazení koncem léta (srpen, září), kdy jejich. Lonicera kamtschatica,.


Jedná se o samosprašnou odrůdu. Pro pěstování kamčatských borůvek je vždy dobré mít dvě odlišné odrůdy. Tímto docílíme 1 sprašnosti borůvek a . Ale velmi dobře snáší řez koruny a dokonce mu i prospívá. Letní odrůdy vám dají plody až koncem června a začátkem července.


Mezi druhy zimolezu s modrými plody patří např. Různé odrůdy zimolezu kamčatského mají odlišné tvary bobulí i příchutě. Půdní podmínky není potřeba nijak upravovat, dobře prosperuje a plodí jak v . Dobře snáší i pěstování v květináči. Nejoblíbenější jsou u nás odrůdy Amur, Altaj, Modrý Triumf, Fialka, Morena a Remont. Plody zimolezu kamčatského jsou výrazně modré, s voskovým ojíněním, nepravidelného válcovitého tvaru.


Starší odrůdy měly bobule drobné, ty dnešní je mají . Ten zimoléz měl plody sice dobré , ale jen malinko. Dostupné odrůdy jsou: Wojtek, Zojka, Aurora, Honeybee. Seřadit: Název A-Z, Název Z-A, Přednastaveno, Ceny od nejlevnějšího, Ceny . Obchodní název Kamčatská borůvka, jež toto netradiční ovoce tak dokonale.


Možno říci, že dobře porostou v každé zahradní půdě. V současnosti můžeme zaznamenat desítky názvů odrůd zimolezů s jedlými plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky