úterý 27. února 2018

Cibule sazečka kdy se sazi

Ale pěstování ze sazečky je mnohem rychlejší, sklizně čerstvé cibule se dočkáte dříve. Je však třeba včas sázet , na počátku dubna už . Podle předpovědi už teplota k nule neklesne, a tak nic nebrání jarní výsadbě cibule a česneku. Doporučené odrůdy na pěstování cibule.


Jak a kdy sázet česnek? Nejprve začneme s prostředím, kde budete cibuli sazečku sázet. Tato cibule má ráda propustnou půdu, která však není příliš suchá.


Výhodou pěstování cibule ze sazečky je, že ji nemusíme předpěstovávat. Kdy a jak sázet cibuli sazečku ? Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března. Sklizeň nastupuje hned po cibuli pěstované ze sazečky. V době, kdy cibulky dosáhnou síly tužky, porost vytrháme a necháme na slunci . Rozhodněte, jak budete cibule sázet.


V zásadě máte na výběr dvě populární metody pěstování: výsadbu sazečky (malých cibulek) anebo semen cibule. Před výsadbou se doporučuje sazečku cibule namořit proti . Sazečky cibule můžete zapíchat také kolem zeleninových nebo. Brzká výsadba cibule sazečky. Sazečka cibule kuchyňské se sází na začátku jara. Na jaře provádíme výsev . Když chceme sklízet cibuli brzy nebo žijeme v oblasti, kde cibule ze semínka prostě nenaroste, sázíme sazečku.


Je to horší řešení, protože. Cibule se sází do tzv. Až spotřebujeme cibuli ze skleníku, budeme mít již dorostenou cibuli ze sazečky v záhonu.


V březnu zapícháme sazečku i do záhonu. Sázení cibule sazečky. Termín začátku kultury udává především teplota půdy, kdy klíčeni začíná již od až °C, za denních teplot 5 . Při sázení si pomáháme sázecím kolíkem, dolíky však neděláme příliš hluboké, cibule koření mělce. Vrcholky cibule sazečky by měly být v hloubce zakryty zeminou přibližně na až centimetrů. Zatímco běžně se cibule se sází během léta a na podzim sklízí, vědci z New Hampshiru to už dvě sezony dělají jindy.


Semínka cibule sázejí až . Pěstování cibule ze sazečky je jednodušší a méně pracné. Vyséváme hustě do řádků , nejednotíme a sklízíme ji během dubna a května, kdy je nať . Všetana, Štutgart, Karmen, White Glose a. Porost cibule může být zakládán ze sazečky nebo z výsevů. Spon je částečně volnější než u výsevů, kdy mezi řádky držíme 35–m, v řádku pak okolo . Větší sazečky cibule můžeme použít na rychlení nebo na cibulku nazeleno. Se sázením cibule poradí ve videu. Ideálně použijte na sázení sazečku , kterou jste si vypěstovali sami minulý rok.


C a na jaře opět sázejí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky