úterý 27. února 2018

Bile skvrny na listech merunky

Kalmar řádící v kedlubnách. Od jara do podzimu se na rostlině objevují vonné hvězdicovité květy, bílé. Smutnice jsou drobné černé mušky , ze kterých je smutný nejeden zahrádkář.


Bile skvrny na listech merunky

Mšice se nebudou přenášet na další rostliny. Pro jistotu ale použijte insekticid. Likvidace na jistotu.


Pokud už mšice zamořily vaši zahradu, . Na přistání tam není moc místa a tak jsem nechtěl riskovat – jak prozíravé. Mělo to prý při stavbě nějaké mušky – taková ta čínská klasika. V kedlubnách bylo hodně vody, stuha se nacucala a pustila barvu. Lžíci tekutého mýdla nebo jaru na nádobí smíchejte s litru vody, přelijte do nádoby a naneste na rostliny, i spodní strany listů.


Bile skvrny na listech merunky

Na otřesy totiž reagují tím, že se okamžitě pustí, spadnou dolů a předstírají mrtvé. Ploštice a housenky lze z porostů rostlin odstranit i . Bílé zbarvení jejich křídel je voskový povlak, který tyto škůdce chrání proti postřikům, proto se molic není snadné zbavit. Při vyrušení vylétávají nad rostliny a . A napadne mi to pokojové kytky? Malé, bílé mušky , sající na listech, při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve.


Nosatci, způsobující praskání kedlubnů , vyžírání listů, vyslepení . Nejčastěji se můžeme setkat se mšicemi a molicemi ( bílé voskové mušky na spodní straně listů). Jsou přenašeči virových chorob rostlin. Jak je poznám a čím škodí? Napadené části se deformují a žloutnou.


Bile skvrny na listech merunky

Molice si pochutnávají na. Rostlina je pokryta . Na rub listů vypouštějí lepkavý výkal. Jsou známým přenašečem chorob rostlin. Ochrana je účinná jen v počátku.


Autor: Polívka Datu12. Dobrý den, na kedlubnách mám malé bílé mušky a listy mám ožrané,je na to nějaký postřik?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky