pátek 29. prosince 2017

Akebia quinata akébie pětičetná čokoládové víno

Akebia quinata - akébie pětičetná , čokoládové víno. RARITA - liána, jejíž jedlé plody vypadají jako mimozemského původu. Akébie pětičetná je opadavá, . Omamná čokoládová vůně květů se šíří na několik metrů daleko od keře. Ozdobné pětičetné listy doplní od dubna do května i úzké hrozny samčích a samičích . Málo známá popínavá rostlina, které se u nás velmi dobře daří.


Lidově se nazývá ´ Čokoládové víno ´ podle vůně a chuťi. Listy jsou dělené, pětičetné , tmavě zelené, s dlouhými řapíky. Akebie jsou jednodomé rostliny, ale pro vývoj plodů je nutné opylování mezi rostlinami. Výška rostliny ‎: ‎do m Tvary rostliny ‎: ‎hrozen Barvy rostliny ‎: ‎fialová Použití rostliny ‎: ‎popínavá rostlina, půdopokryv. Pokud se bude hovořit o čokoládě nebo o víně , pak vězte, že akebie se anglicky nazývá též čokoládové víno.


AKEBIE PĚTIČETNÁ - ´ ČOKOLÁDOVÉ VÍNO ´. Popínavá půdopokryvná . Liány akébie se ročně rozrůstají průměrně o dva metry. Vypadají jako okurky, ale voní jako čokoláda. Jednotlivé lístečky jsou celokrajné, eliptické, svrchu tmavě zelené, zespod světlejší. Květy rostliny jsou jednopohlavní. Samčí květenství mají světlou nachovou . Koneckonců, už její přezdívka čokoládové víno slibuje mnohé.


Rajhenburg ve vinařské oblasti. Jak na správný řez akébie Čokoládové víno jako mladá rostlina. HROZNY VINO WINO Odrůda Révová školka ~~. Pochází z východní Asie.


Její vůně prý připomíná čokoládu a říká se jí také čokoládové víno. Někteří prodejci akébii nabízejí pod názvem čokoládové víno nebo čokoládový banán, podle vůně květů a chuti plodů. Parthenocissus quinquefolia - přísavník pětilistý, psí víno a Parthenocissus tricuspidata - přísavník trojcípý.


Oblasti původu akebie pětičetné je střední Cina, Korea a Japonsko. Akebie se pěstuje jako okrasná popínavá dřevina nejčastěji k pokryti pergol a. Původem z jihovýchodní Asie. Jemná ovíjivá liána dorůstající délky 5-m. Na zahradě vám tak provoní celý zahradní kout, kde máte houpací síť, pergolu, bazén nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky