pondělí 18. prosince 2017

Angrešt a rybíz zavařit

Většina z vás má jistě ráda i zavařované jahody. Sklízíme a zavařujeme rybíz a angrešt - článek na Vaření. Větší úrodu lehce zavaříme nebo zamrazíme.


Rybízový kompot, džem či marmeláda, stejně jako sirup či víno patří už k . Na 9gramů angreštu potřebujeme 6gramů rybízu , 2ml vody, kg želírovacího cukru. Angreštový rosol s rybízem. Použití angreštu pro účely zavařování závisí na zralosti, odrůdě, barvě i velikosti. Višně v cukru zavařené 3. Meruňky v cukru zavařené 5. Konzervace, zavařování , sterilace. Postup přípravy rybízového kompotu.


Rybíz , 8gramů cukru, litr vody. Na rybízový kompot potřebujete čerstvé, zralé plody, operete je, otrháte . Sezóna drobného ovoce je v plném proudu. Po vychladnutí sklenice uložte do sklepa nebo jiné chladné místo. K 9gramům angreštu přidejte 6g . Opláchlé ovoce do hrnce, podlít vodou a vařit cca 20minut pomalým varem.


Něco angreštu mám v plánu zavařit -dá se to? Něco namíchám společně do mrazáku na knedlíky,nebo drobenkovou buchtu,ale co dál? Vyberte si ze stovek receptů na Jak zavarit angrest , které se vám budou. Tak i tak tohohle křížence černého rybízu a angreštu miluju. Marmeláda s jostou a angreštem.


Julie Svobodová nejoblíbenějších druhů ovoce - jak je sklízet a uskladnit? Naštěstí lze s ovocem dělat doslova psí kusy - zavařovat , sušit, mrazit, kandovat, vařit a kdoví co ještě. U angreštu a josty to však platí dvojnásob.


Při výrobě sirupu je lisujeme buď ručně nebo pomocí lisu na rybíz , při . Maliny, borůvky nebo rybíz a angrešt využijte na kompot, džem i šťávu. Zavařovat ale nemusíte jen tradiční okurky nebo meruňky, ale také . Z velké úrody potom připravovala skvělé domácí kečupy, zavařené. Určitě by neměla chybět švestka, třešeň, angrešt , maliny a ostružiny,. Maduli mi doporučila výborný džem, na který potřebujete jostu a rybíz , v poměru 1:1. Drobné plody dozrávají – Abecedazahrady.


Vyzkoušejte si ostružiny zavařit , aby vám vydržely i přes zimu. Důležitá rada na závěr: rybíz , angrešt , jostu a ostatní plody sbírejte brzy ráno, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky