pátek 8. prosince 2017

Cerné malé mušky na pokojových květiny

Znepokojují vás malé černé mušky , které se vznášejí kolem květináčů s pokojovými rostlinami, zvláště nedávno přesazenými? Nejlépe se jich zbavíte vhodným ošetřením . Jejich larvy ožírají nejmenší kořínky rostlin a mračno mušek , rojících se v okolí pokojových květin , . Malé černé mušky , zvané smutnice, mohou vaše rostliny oslabit víc, než byste si mohli představit. Neškodí totiž ony samy, ale hlavně jejich . A nepoletují kolem vašich domácích květin záhadné mušky ? Pokojové rostliny do interiéru jednoznačně patří.


Smutnice napadá pokojové i venkovní rostliny , ale i žampiónové. Dospělé smutnice jsou drobné mušky s kovově leským krunýřem, asi až 4 . Z květináčů nám vylétavají malé černé mušky. Jeden den kolem květin létají a lezou po nich, další den leží pochcípané . Pokud jsou již vaše rostliny smutnicemi napadeny, dá se s nimi účinně bojovat . Smutnice je malá černá muška , která žije v substrátu pokojových rostlin. Kdo se o nějaké květiny doma stará, asi tyto malé potvůrky dobře zná. I když drobná černá muška může na první pohled vypadat neškodně, . Krátce po přesazení pokojových květin začaly kolem květináčů poletovat drobné malé tmavé mušky.


Jak se jich nejlépe zbavit? Babský recept na mušky v květináči pokojových kytek. Odpověď: Z toho co uvádíte, se s . Bohužel do jednoho květináče cca tři tyčinky, balení je malé , to by mi vyšlo na tisícovku, . Ideální podmínky má proto na pokojových rostlinách, kde vegetuje celoročně. I pokojové rostliny mohou trpět různými nemocemi a chorobami, do nichž patří.


Napadené jsou tedy především listy, ale projeví se také černým zabarvením,. Jak vypadají: Molice vypadají jako malé drobné bílé mušky , které . Smutnice jsou velmi malé mušky o velikosti 2-mm s černým tělíčkem a průhlednými křídly. Ty poznáte nejčastěji, když se k rostlině přiblížíte, . Při prvních příznacích přítomnosti molic, můžeme menší rostliny pravidelně. Příznaky: poletují-li kolem pokojových rostlin malé černé mušky , je to signálem, že rostlina může být napadena škůdci.


Z těchto larev se vylíhnou malé černé mušky , které poletují nad substrátem. Nebojte se použít speciálních přípravků. Alfou a omegou správné . Kromě mšic si můžeme přinést i malé mušky , smutnice. Zato středně těžká půda ze zahrádky, to je jiná káva. Drží dobře vláhu a živiny a většinou, . Otravné mušky zlikvidují pasti, láhev vína i. Pokud vám po domácnosti poletují hejna otravných mušek , je na čase jednat.


A poslední tip – pokud máte doma množství pokojových květin , buďte opatrní a zbytečně je. Kvetoucí rostliny : Pokud .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky