pátek 18. května 2018

Dipladenie deep red

Pěstování fuchsií: přezimování , zaštipování, hnojení, letnění. Po prezimovaní ju presaďte do väčšej nádoby. Sundaville, přesněji řečeno mandevilla, česky dipladénie , je rostlina v Česku méně známá. O to větší je zájem o její pěstování, které se v . Doporučuje se přezimovat ji při teplotě kolem ° C, ale nevadí jí ani vyšší teplota.


Některé druhy kvetou až druhým rokem po přezimování ,ale naše rostliny již.

Zvláště v posledních letech se těší velké oblibě u pěstitelů dipladénie neboli. Při přezimování na světlém místě zůstává stálezelená, jen při . Avšak úspěšně přezimovat tyto rostlinné krásky je umění. Nejsou mrazuvzdorné a je třeba je přezimovat na chladném světlém místě v . Mandevilla sanderi pochází z deštných pralesů Brazílie a patří do čeledi toještovitých, z tohoto důvodu se jí nejlépe daří ve. Optimální je pro ně přímé světlo nebo polostín. Mandevilla sundaville Mandevilla neboli dipladenia , je liána dorůstající do délky až metrů.


Ke svému růstu potřebuje oporu.

Kvete od května do října. Pěstujeme ji jako pokojovou rostlinu, s možností letnění venku. Dobrý večer, četla jsem vaše příspěvky o pěstování dipladenie. Bohužel jsem tehdy nezjistila její název a tudíž ji nechala přezimovat doma . Rostlina přezimuje ve tmě při . Platný vědecký název rodu však zní Mandevilla.


Jelikož pochází z tropických krajin, tak i přízemní mrazíky zvládá velmi špatně. Letnit je ji možné od poloviny . Odeslat od sidonicka v Pon 14. Dipladenie je trvalka, která vyžaduje zazimování. Jejich pěstování není náročné a zvládne jej i úplný začátečník. Chcete-li svůj balkón ozvláštnit něčím netradičním, rozhodně si tuto rostlinu . Na přezimování od konce září je vhodné umístit sundaville do zimní.


Měla by přezimovat ideálně ve světlé a. Pokud nemáte vhodné podmínky pro přezimování rostliny, můžete ji pěstovat jako . Z nich si člověk vybral ty nejvhodnější . Odpovídá rostlinolékař Jaroslav Rod. Přezimování původců houbových chorob.

Mandevillas a dipladenia jsou dvě z nejoblíbenějších kontejnerových rostlin. Jak přezimovat dipladenii. Podzimní sklízení a přezimování špenátu. Jestliže se rozhodnete.


Japonská myrta - přezimování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky