středa 16. května 2018

Bramborova hniloba

V pokročilejším stadiu hniloby se mohou přidružovat další saprofytické druhy fusarií. Hniloba hlíz způsobená fusariem se projevuje na řezu hlíz vrstevnatou . Bakteriální hniloba salátu ( Pseudomonas marginalis). Krčková hniloba cibule (Botrytis allii).


Mandelinka bramborová 1Mechy v trávníku 1Merajabloňová 5 . Mít ve sklepě zásobu vlastních chutných brambor na celou zimu je velmi příjemné.

O to více zamrzí, když se po necelém měsíci začnou kazit a . Gibberella pulicaris (teleom.), Fusarium spp. Fungi) třída: Ascomycetes čeleď: Nectriaceae. Další české názvy: fusariová hniloba. Suchá hniloba brambor.


V době, kdy se začíná objevovat plíseň bramborová snadno zapomínáme, že existuje ještě řada dalších významných . Největším nepřítelem pěstitelů rajčat je plíseň bramborová neboli fytoftora. Příznaky: ▫ hlízy bramboru po .

Nejčastější choroby brambor a jak jim zamezit. Tato hniloba napadá pouze brambory, proto je nesmírně důležité místa . Notoricky známým škůdcem je též mandelinka bramborová požírající listy. Fomová hniloba – původcem je houba Fhoma foveata, která napadá stonky a hlízy.


Click again to see term. Kořenomorka bramborová (vločkovitost hlíz bramboru). Synchytrium endobioticum. Velkým problémem je, že plíseň bramborová napadá i plody, na kterých se.


Hniloba špiček plodů patří mezi fyziologické nemoci, protože je způsobena . Tato choroba je zákeřná tím, že poškozuje listy i plody. Virové mozaiky brukvovitých plodin Hnědá (černá) bakteriální hniloba brukvovitých plodin. Sclerotinia sclerotiorum.


Botryotinia allii krèková hniloba cibule, mycelium na cibuli Allium cepa. Ostatní Brambory houbové (plísňové) choroby plíseň bramborová 5g na . Složení: bramborový škrob, kukuřičný škrob, bramborová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, sójová mouka, sušená syrovátka, zahušťovadla: guarová mouka. Fytoftorová hniloba kořenů a koř.


Phytophthora parasitica. Zařazeno: Brambory jako předplodina, Fuzáriová hniloba , Choroby .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky