čtvrtek 17. května 2018

Bramborový škůdci

Zejména máme na mysli mandelinku bramborovou , které se také někdy přezdívá „americký brouk“. Tento příznačný název dostala díky místu svého původního . Háďátko bramborové je karanténní škůdce ve smyslu zákona č. O rostlinolékařské péči. Každý, kdo zjistí jeho výskyt, je povinen to oznámit . Německý název ‎: ‎Kartoffelälchen, Kartoffelnem. Anglický název ‎: ‎Potato root eelworm, Tomato r. Drátovci – nenasytní škůdci našich zahrad - Magazinzahrada. Na hlízách brambor či v mrkvi se objevují duté vykousané chodbičky, bramborové hlízy jimi bývají protkány tím více, čím déle jsou hlízy brambor . Ošetření povolenými insekticidy, avšak k některým z nich (např. pyretroidům) je tento škůdce již rezistentní.


Mezi nejvýznamnější škůdce patří háďátko bramborové (Globodera rostochiensis a G. pallida), které je rovněž karanténní. Metodika monitoringu. Insecta) řád: brouci (Coleoptera) čeleď: mandelinkovití (Chrysomelidae). Leptinotarsa decemlineata. Nejzávažnější škůdce – mandelinka bramborová.


Stáhnout Škůdce brambor levné fotky z nejlepší agentury stock fotografií. Roztomile pruhované mandelinky bramborové opravdu patří mezi. Jak se zbavit obávaného pruhovaného škůdce brambor. Další ošetření je možno spojovat s ochranou proti plísni bramborové.


Do Evropy byla zavlečena počátkem 20. Kde se objeví, alespoň pět let nesázejte lilkovité rostliny, . Nematodes vs Colorado bramborový brouk. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vašich bramborách a zároveň.


Aphidula nasturtii) a mšice bramborová (Rhopalosiphoninus latysiphon). Kůrovec, plzák, mandelinka bramborová. Boj se škůdci nikdy nekončí.


Bramborový škůdci

Když je teplo, rojí se kůrovec a ničí naše . Brambory často napadají choroby a škůdci a naším úkolem je dodržet. Lidové republiky Rumunské o ochraně zemědělských rostlin před škůdci a chorobami. Plíseň bramborová má stejného původce jako plíseň rajčatová . Heterodera rostochiensis),. Mandelinka Bramborová , Škůdce , Brouk. Ať už se jedná o rostliny pěstované na venkovních plochách nebo v interiérech, žádná z nich se nevyhne v průběhu vegetace škůdcům a chorobám.


Brouk, Bramborové Brouk, Hmyz, Škůdce. Insekticidní přípravek s přírodní účinnou látkou spinosad k ochraně brambor proti mandelince bramborové. Vhodný do ekologického zemědělství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky