středa 23. ledna 2019

Broskvoně mšice

Na podzim se vracejí na broskvoně a kladou vajíčka. K přemnožení obvykle dochází po časném náletu mšic , za suchého a teplého počasí. Choroby a škůdci broskvoní : strupovitost, kadeřavost, padlí a mšice.


Co postihlo naše broskvoně , které mají poškozené plody? Podobné příznaky na slivoních způsobuje .

Přípravky proti mšicíviz broskvoně. Poradíte mi prosím někdo, jak se mšic zbavit? Mohu použít nějaký chemický postřik, když jsou na stromě už plody? Na kmenu broskvoně jsme . Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících stromy bez. Během vegetace chraňte broskvoně před napadením mšicemi a . Chuť doma vypěstovaných broskví se s chemicky ošetřenými plody z obchodu nedá srovnávat.


A dejte si pozor i na mšice.

Kadeřavost broskvoní , způsobená houbou palcatkou broskvoňovou. Mezi druhotné hostitele patří především merlík a lebeda. Larvy se líhnou ze zimních vajíček na všech hostitelích, další vývoj v zakladatelky však může proběhnout jen na broskvoni. Možná záměna - mšice broskvoňová.


Při napadení mšicí se většinou napadené listy barví pouze žlutě, části některých listů nekrotizují (zasychají), . Mšic existuje několik set druhů, ale jedno ale mají společné. Mšice na jaře sají na spodní straně . Broskvoně tato mšice napadá v květnu a deformuje jejich listy. V době vegetace chraňte stromy před mšicemi a roztoči, protože tito škůdci oslabují stromy a pro boj s chorobami jako kadeřavost potřebuje být . Insekticidní přípravek určený k hubení savého a žravého hmyzu ( mšic , housenek, brouků, ploštic) na okrasných rostlinách.


Při rychlém množení mšic (u mladých stromků) není vzhledem k pomalému . Dnes už každý zkušenější pěstitel broskvoní ví, že o intenzitě výskytu rozhoduje . Ze škůdců je trápí zejména svilušky, štítenky, pilatky a mšice. Mšic na ovocných dřevinách a okrasných rostlinách je mnoho druhů. Nepříjemnými škůdci jsou mšice.


Působí nejen deformaci listů a letorostů při sání , ale přenášejí i virové choroby. Z nich je nejznámější šarka, .

Koupili jste si broskve v supermarketu a na druhý den byly shnilé nebi. Mezi mravenci a mšicemi funguje oboustranně výhodný symbiotický vztah. Mravenci vynáší vajíčka mšic na rostliny a pomáhají jim najít zdroj potravy, stráží je a . Abychom usmrtili mřezimující vajíčka mšice broskvoňové, provádíme zimní postřiky. Při výskytu prvních mšic na jaře stříkáme stromy Fosfotionem . Napadené části se deformují a žloutnou. Rostlina je pokryta lepkavou medovicí.


Některé bylinky odpuzují mšice , jiné zase pomáhají likvidovat. Blahodárně působí i na ovocné stromy, zejména jabloně, hrušně a broskvoně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky