čtvrtek 17. ledna 2019

El otvirac kurniku

Vosičky do těl molic kladou svá vajíčka a ta, jakmile se líhnou, roztrhají molice na kusy. Mezi další metody se dají zařadit . Housenky, zavíječi, molice , svilušky a hlavně mšice, to je jen krátký. Pelyňkové listy zalijeme vodou, necháme louhovat, vychladlé můžeme smíchat s tekutým mýdlem a aplikovat. POSTŘIK ZE SODY ½ lžičky jedlé . Vhodný postřik do ekologického hospodaření.


Vosička klade vajíčka do nepohyblivých larválních stadií molic. Počkejte, až postřik vychladne. Kromě listů rostlin postříkejte i půdu okolo.


Rebarbora je zkázou nejen pro mšice, ale také pro housenky a larvy . Nicméně, správně vybraný postřik na molice je potřeba několikrát opakovat. Protože zabírá jen na živé jedince, a nikoli na vajíčka, . Je určen také pro ekologické pěstování (má certifikát pro ekologické zemědělství). Molice (Aleyrodoidea) jsou příbuzné mšic a jejich potravou je šťáva rostlin. Můžete si vyrobit i vlastní postřik – vizte další odstavec. Proti dospělcům a pohyblivým larvám použijeme postřik.


Možná by stálo za vyzkoušení ekologické ošetření přípravkem Rock Effect (OL-den). Dobře vyživované rostliny jsou totiž pro mšice a molice méně lákavé. Můžete ho vysadit rovnou na záhon, nebo z něj připravit postřik.


Mospilan SP proti MŠICÍM A MOLICÍM _500ml_R. Postřik z vajglů: Nikotin má na mšice i jiné škůdce toxické účinky. Netušíte prosím někdo, jestli by ten pelyněk šel použít i na molice ? Několik typů na přípravu domácích postřiků proti škodlivému hmyzu. Kopřiva dvoudomá - postřik na mšice, molice.


Na zahradě nebo na louce si natrháme cca 5 . V řadě případů je postřik co do účinnosti srovnatelný s chemickými postřiky. Je vhodný pro ekologické zemědělství, ochranná lhůta den. Záměna možná s jinými druhy molic např. Trialeurodes vaporariorum) a m. Molice přezimují na brukvovitých rostlinách, mléčích, aj.


Tyto přípravky lze používat v systémech ekologického zemědělství. Chemické postřiky zeleniny a ovoce nejsou vhodné, budeme raději. Kromě mšic tento výluh působí i proti jiným škůdcům, např. Přípravky na ochranu rostlin pro ekologické zemědělství.


Dodávají se pod názvem. Ochrana: časná výsadba, postřik insekticidem v době maximálního líhnutí larev. Proti mšicím jsou v obchodech k dostání nejrůznější postřiky a další.


Aplikujeme zálivkou nebo postřikem na dobře provlhčenou půdu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky