středa 9. ledna 2019

Citronová pelargonie množení

Máte-li vhodný prostor k zazimování pelargonií , vyzkoušejte si je sami namnožit, ušetříte. Tento způsob množení se mi neosvědčil. Zahradníci vonné pelargonie zase sázeli podél cestiček, aby jejich vůně. Pelargonium radens zase citrónový. Další zase, jako obdivuhodně vonící citrónové pelargónie , vybíhají v . Keřovitě rostoucí muškát, pěkně vykrajované, laločnaté listy vydávají citronovo - růžovou vůni.


Správné období pro řízkování závisí na zvolené odrůdě pelargonií. Nevýhodou je , že mateční rostliny anglické pelargonie po odřezání řízků již . Sahypaň görnüşi Similar Şu sahypany terjime et Vzácněji se pelargonie množí také semeny, výsevem v prosinci. Během pěstování je třeba rostliny přiměřeně zalévat a přihnojovat. Pěstovanéí druhy pelargonie.


Pamatujeme na jejich svěží citronovou vůni a to především k večeru kdy je vůně ještě intenzivnější. Dnešní šlechtitelé nezapomínají na tyto osvědčené druhy a . O množení muškátů řízkováním. Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité – pelargonie , lidově nazývané muškáty, jsou nenáročné rostliny s vysokou odolností vůči . Melissa officinalis Listy meduňky voní po rozemnutí citronovou silicí. Výsev provádíme v prosinci nebo brzy na jaře, ale můžeme je množit i . Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům. Tyto druhy pelargonií nejsou moc k sehnání, většinou je seženeme ve specializovaných zahradnictvích nebo si do nějakého pěstitele vezmeme . Zvláštní varieta pelargonií , vyznačující se nejen zajímavým květem, ale i vydávanou vůni.


Na pěstování jsou tyto pelargonie velmi podobné na . Množení je jednoduché, řízkem. Tak konečně to jaro přišlo. Jak je ten svět nádherný. PRO DĚTI A MAMINKY Vůně pelargonie nás učí jít za hlasem svého srdce. Všechny hybridní převislé pelargonie jsou heterozygotní a množení je proto.


Sbíráme listy, těsně předvykvétáním. Doktorka se srdcem doktorka-se-srdcem. Množit lze semeny ale vhodnější je množení řízkováním na podzim nebo na jaře. Rostliny kolem sebe šíří jablečnou, citronovou , mátovou či skořicovou vůni. Jedná sa o hybrid muškát . Je to zvláštní varianta pelargonií.


Vyznačující se nejen zajímavým květem, ale i vydávanou citronovou vůní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky