středa 23. ledna 2019

Ekologický postřik na molice

Ať už se jedná o svilušky, molice , mšice, třásněnky nebo červce, vše je to. Můžete zakoupit přípravek k postřiku v obchodě, i třeba ekologický. Ekologický přípravek na stromy proti mravencům, píďalkám, puklicím aj. Pravidelné vytrhávání plevele v záhoncích, ale také postřik hned na začátku sezony. Ninja je určen na mšice i molice , na zeleninu i okrasné rostliny.


Znáte fígle našich předků, i nové postupy moderních ekologických zahrádkářů?

Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí angreštovému lze . Aksamitník odpuzuje molici skleníkovou od rajčat, hubí háďátka i řadu dalších. Když už molice na zelenině sedí… … tak je podusíme olejovým postřikem , stejným jako v případě svilušek. Postřik nejlépe večer.


Aplikuji důkladný postřik několikrát po sobě, dokud molice nezmizí. S teplým počasím se začnou množit nepříjemné mšice, molice a svilušky, které tak rády. Zkusit můžete biologicky šetrné postřiky , jako je například Natura Roc Effect nebo Biool, které se hodí i pro ekologické zemědělství.


Agro Bio je firma vyvíjející ekologicky nejedovaté prostředky na ochranu rostlin.

Ničí téměř všechny škůdce, které zasáhnete a smáčíte (mšice, molice , puklice, svilušky, Přezimující škůdci ve stádiu naléva (jarní postřik ) jících se pupenů až. Nicméně, správně vybraný postřik na molice je potřeba několikrát opakovat. Protože zabírá jen na živé jedince, a nikoli na vajíčka, . Je určen také pro ekologické pěstování (má certifikát pro ekologické zemědělství). Molice (Aleyrodoidea) jsou příbuzné mšic a jejich potravou je šťáva rostlin.


Můžete si vyrobit i vlastní postřik – vizte další odstavec. Proti dospělcům a pohyblivým larvám použijeme postřik. Možná by stálo za vyzkoušení ekologické ošetření přípravkem Rock Effect (OL-den).


Dobře vyživované rostliny jsou totiž pro mšice a molice méně lákavé. Můžete ho vysadit rovnou na záhon, nebo z něj připravit postřik. Mospilan SP proti MŠICÍM A MOLICÍM _500ml_R. Netušíte prosím někdo, jestli by ten pelyněk šel použít i na molice ? Několik typů na přípravu domácích postřiků proti škodlivému hmyzu.


Kopřiva dvoudomá - postřik na mšice, molice. Na zahradě nebo na louce si natrháme cca 5 . V řadě případů je postřik co do účinnosti srovnatelný s chemickými postřiky. Je vhodný pro ekologické zemědělství, ochranná lhůta den.


Záměna možná s jinými druhy molic např.

Trialeurodes vaporariorum) a m. Molice přezimují na brukvovitých rostlinách, mléčích, aj. Tyto přípravky lze používat v systémech ekologického zemědělství. Chemické postřiky zeleniny a ovoce nejsou vhodné, budeme raději.


Kromě mšic tento výluh působí i proti jiným škůdcům, např. Přípravky na ochranu rostlin pro ekologické zemědělství. Dodávají se pod názvem. Ochrana: časná výsadba, postřik insekticidem v době maximálního líhnutí larev.


Aplikujeme zálivkou nebo postřikem na dobře provlhčenou půdu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky