pondělí 11. února 2019

Bílé převislé muškáty

Včasné odklízení spadaného listí a plodů snižuje výskyt mnohých škůdců. Pokud jsou však listy napadené škůdci, nesmí se dávat na kompost, . A pak už hurá na mšice ! Rebarbora zabije více škůdců najednou. Pěstitelé rebarbory můžou využít staré řapíky nebo listy , které jim zůstanou po .

Vypěstovat si vynikající kedlubny a gígány, to je poměrně snadný úkol. Kedlubny i gigány mají vynikající centrální mladé listy , které jsou výborné. Sají šťávy na mladých výhoncích a listech , které se následkem toho kroutí. Všechny druhy zeleniny z čeledi brukvovitých, čili zelí, kedlubny , kapusta,. Malé, bílé mušky , sající na listech , při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve.


Mšice a molice škodí sáním velkého množství tekutin, rostliny . STOP červivosti, kadeřavosti, americkému pádlí, mšicím , plísni, sviluškám. TIP: přípravek můžete použít na cibuli proti plísni a bílé hnilobě.

Lepové desky – žluté, modré, bílé – sady, skleníky, pole – nezasychaný lep. Ctyihrannou lodyhou, jednoduchymi listy a Oboupohlavnymi . Bulvy kedluben popraskané. Na spodní straně listů a na vegetačních vrcholech kolonie mšic s medovicí, s voskovými . Dospělé, okřídlené, bíle ojíněné molice pak odlétají klikatým, nemotorným letem. Následkem toho dochází k odbarvování, deformování a opadávání listů. Zejména mladé listy obsahují několikanásobně více vitamínu C než bulvy, třikrát.


Vypadá jako drobný bílý motýlek. Vlivem sání těchto mšic na listech se listy svinují a tvoří hnízda, která později zastavují růst a chřadnou. Na molice, malé bílé mušky, je postřik skoro zbytečný. Mezi mšice patří také vlnatka krvavá, která se projevuje bílými chomáčky na stromech. Jak poznáte napadení.


Napadení mšicí poznáte podle listů. Mšice sají z rostlin šťávy a tím je vyčerpávají. Kromě toho na ně mohou přenést nejrůznější onemocnění.


Z hospodářsky významných rostlin škodí na brukvovité zelenině (nejvíce květák, kedluben ). Jsou žlutaví se dvěma páry bílých křídel, 1-mm dlouzí.

Larvy, nymfy i dospělci sají především na spodní straně listů , při silném výskytu listy. Mšice zelná vytváří od poloviny května v horní části rostlin řepky velké nápadné kolonie. U brukvovité zeleniny mšice způsobují sáním deformace listů , žloutnutí až . Zeleninu nejčastěji napadají mšice , plzáci a slimáci, svilušky, molice,.


Tedy listy ze svrchní i spodní strany, V případě kedluben stříkáme samozřejmě i bulvy. Přikrytím porostu netkanou bílou textilií v době, kdy dospělci .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky