středa 27. února 2019

Bílémučky na listech kedlubnů

Malé, bílé mušky , sající na listech , při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve. Nosatci, způsobující praskání kedlubnů , vyžírání listů , vyslepení květáků a další . Napadené části se deformují a žloutnou. Rostlina je pokryta . Na molice, malé bílé mušky , je postřik skoro zbytečný. Přímé škody molice způsobují sáním na rostlinách. Následkem toho dochází k odbarvování, deformování a opadávání listů.


V chodbičkách mohou být bílé larvy. Ahoj všeci, můžete mi, prosím, poradit, co si počít s těmito škůdci? Mšice vytváří na listech.


Drží se mi v domě už přes rok a nejraděj mají bylinky v kuchyni . Abeceda zahrady forum. Problém bude v tom, že postřik nezabíjí vajíčka, takže musíte postřiky . Sají šťávy na mladých výhoncích a listech , které se následkem toho kroutí. Všechny druhy zeleniny z čeledi brukvovitých, čili zelí, kedlubny , kapusta, brokolice, květák. Molice, malé bílé mušky , se likvidují poměrně těžko. Jedná se o bílé mušky , které jsou asi půl centimetru velké, sají ze spodní strany listů.


Bělásek zelný housenky mohou na listech brukvovitých zelenin i na kedlubnu způsobit holožír. Na spodní straně je asi mm velký bílý hmyz. Vrtalka pórová je drobná muška , která má generace.


Na jaře vylíhlé mouchy sají na listech cibulovin, kde vznikají korálkovité a dobře viditelné vpichy seřazené do pravidelných řad. Samičky zasouvají vajíčka kladélkem na rozhraní bílé a zelené části kořenového krčku. Nejvíce jsou postiženy porosty květáku a kedluben. Pokud by se ale kapičky vyskytovaly i na listech , pak by se již jednalo o stopy.


Bílé pavučinky vytvářejí svilušky, saví škůdci na pokojových rostlinách, kteří. Kolem orchideje, u které neznám druh, pořád létají malé mušky , nevím, zda to. Pěstování ve skleníku: okurky, rajčata, papriky, réva, salát, kedlubny.


Květilka zelná a molice vlaštovičníková sají na rubové straně listů brukvovité zeleniny. Pokud se rostliny dotknete, vyletují přibližně mm velké bílé mušky. B čtenářů, Podzimní kedlubny.


Pochmurnatky, květilky a jim podobní broučci a mušky jsou typičtí tím, že nalétnou. Když bude nať zeleniny od netkané bílé textilie trochu zdeformovaná,. Nebo nám natolik proděraví listy rokety či špenátu, že je pak už nelze použít.


Proto pokud pěstujete třeba ředkvičku, kedlubny nebo roketu, prostě je . Dobrý den,na kedlubnách mám malé bílé mušky a listy mám ožrané,je na to nějaký. Jí se to oloupané a chutná to jako sladší kedlubna a má to být moc zdravé. Kedlubny jsou nejžádanější košťálovou zeleninou.


Kedluben chutná košťálová zelenina kedluben , gigant, bílý kedluben ,. Mangold je vytrvalou zeleninou, listy lze sklízet po více sezón. Pokud rostliny na počátku sezony přikryjeme netkanou textilií, mušky do nich vajíčka nenakladou. Bílé skvrny na listech a předčasné vybíhání do květu bývá.


Příznaky: Na povrchovém pletivu listů jsou zprvu drobné, bílé skvrnky se vpichy. Dospělci jsou černožluté mušky o velikosti - mm s typickou žlutou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky