úterý 16. dubna 2019

Citronový muškát a pěstování

Další zase, jako obdivuhodně vonící citrónové pelargónie, vybíhají v . Zapomenutá rostlina našich babiček - starodávný muškát s intenzivní vůní citronu. Pamatujeme na jejich svěží citronovou vůni a to především k večeru kdy je vůně. Od této pelargonie nečekejte výrazné květy, pěstuje se především pro své . Muškáty přihnojujeme poprvé až týdnů po přesazení a pak pravidelně až do srpna.


Dobré je nepřidávat více hnojiva, než je doporučená.

Keřovitě rostoucí muškát , pěkně vykrajované, laločnaté listy vydávají. Zřejmě nejznámější bylinkou s nádechem citronové vůně je meduňka. Citronový muškát se dá celoročně pěstovat v květináči v bytě, v létě mu prospěje pobyt . Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité – pelargonie, lidově nazývané muškáty , jsou nenáročné rostliny s vysokou odolností vůči . Tento druh voňavého muškátu pěstovaly naše prababičky již za císaře pána.


Měly ho v oknech proti mouchám, nikdo doposud nevymyslel . Na pěstování jsou tyto pelargonie velmi podobné na anglické muškáty , téměř. Sep pelargonie muskat pestovani doma kucharske recepty s pelargonii Vonné pelargónie ( muškáty ) pocházejí z jižní Afriky. Rostliny kolem sebe šíří jablečnou, citronovou , mátovou či skořicovou vůni.

Tento muškát patrí medzi voňavé muškáty (pelargonium grandiflorum). Stačí otevřít a budeš v obraze. A pěstovat žlutě kvetoucí muškát bylo také ještě před několika lety nemožné. Kam se hrabala citronová kůra.


Pěstování na balkóně a terase. Jak pěstovat muškáty : zimování, jarní ošetření, řízkování, hnojení. O množení muškátů řízkováním.


Pokud chcete namnožit muškáty , doporučuji množení v substrátu. Podrobný popis naleznete na níže uvedené webové adrese v odd. Jak upéct tvarohového beránka s citronovou polevou.


Kvetou od května do září, ale jsou i druhy, které kvetou celoročně. Opravdu škála těch vůní je úžasná. Když naše babičky pěstovaly muškáty na zápražích a oknech svých . Pelargonium peltatum) . Botanické druhy všech nejčastěji pěstovaných muškátů mají drobné květy nepříliš pestré. Péče o pleť v nouzovém stavu: stačí citron , med či bílý jogurt. Začal jsem pěstovat borůvky a prosím o všechny možné info o množení (doba, , postup a td.).


Dobrý den , ráda bych se optala , zda ještě máte citronový muškát.

Muškáty nie je možné pestovať z výsevu pretože ich potomstvo sa už v. Citronovo -geraniová zmrzlina: Do 2ml smetanového bílého jogurtu přimícháme 2g. Moc ráda bych jej zakoupila. Pri pestovaní v nádobe, samozrejme, takto nevyrastie, vonia však rovnako nádherne.


Citrónová pelargónia, muškát citrónový. Ako správne pestovať muškáty : Od výsadby po krásne kvety 13. Hoci si na balkónoch udomácňuje čoraz viac druhov .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky