pátek 26. dubna 2019

Dřepčíci ochrana

Popis: Drobní (2-mm) černí nebo černožlutí brouci, kteří skáčí. Na listech vzcházejících rostlin vykusují drobné (1-mm) otvory. Ještě před napadením zeleniny dřepčíky se osvědčuje použití sítí. Sítě s drobnými oky poslouží jako mechanická ochrana. S ochranou je třeba začít již při vzcházení nebo bezprostředně po vysazení sazenic.


Dřepčíci ochrana

Přednostně se ošetřují porosty za suchého a teplého počasí. Smíšená kultura s rajčaty, salátem nebo špenátem dřepčíky může. Lichořeřišnice bývá často napadána černými broučky - dřepčíky. Evropské a středozemní organizaci ochrany rostlin. K předcházení výskytu tohoto škůdce a nejspolehlivější ochranou je snížit podíl.


Na základě monitoringu dřepčíků rodu Phyllotreta a dřepčíka. Uvedené druhy dřepčíků mohou velmi vážně škodit na ozimé a jarní řepce, řepici ,. Jedinečná nabídka výhodných kombinací produktů určených k ochraně. Vyskytují se na naší zahradě opravdu v ohromném množství na bílé tařičce . Každý ork mi úrodu ředkviček zničí brouček dřepčík.


Pokud chcete použít chemickou ochranu proti dřepčíkům , spolehlivý je přípravek je . Takové moření zabraňovalo poškození rostlin od dřepčíků. V západní Evropě se i přes moření řepky insekticidy provádí v posledním desetiletí ochrana proti dřepčíku olejkovému postřikem . Novinky Ochrana rostlin. Velmi nepříjemní jsou především dřepčíci. Doporučuje pěstitelům řepky, aby si porosty prohlédli, zda se na nich neobjevují dospělci dřepčíků.


Jako ochranu doporučuje snížit podíl řepky . Chemická ochrana : Účinnou ochranou proti dřepčíkům. Na brukvovité zelenině škodí dřepčík polní (Phyllotreta undulata), dále dřepčík zelný (Phyllotreta nemorum),. Dřepčíci (Alticinae) škodící na řepě.


Indikace ochrany - se ošetřuje krátce po vzejití. Cílem metodiky ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus. Koch) je stanovení optimálního systému ochrany chmele proti tomuto. Nejvhodnější ochranou je včasné (ihned po výsevu) překrývání záhonů. Témy: brouci v zahradě, dřepčíci ,lepové desky,skákající brouci.


K zásadám technologie pěstování rostlin patří především ochrana proti škodlivým. Epitrix cucumeris, Epitrix . Nejúčinnější ochranou proti dřepčíkům černým je setí mořeného osiva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky