pátek 12. dubna 2019

Co delat kdyz je v bazenu kalna voda

Možná už se vám také stalo, že jste se po pár dnech na dovolené nestačili divit, co se stalo s vodou ve vašem bazénu. Je poměrně obvyklé, že . Mléčná voda v bazénu : Co jí způsobuje a jak se jí jednou provždy zbavit? Začínáte si myslet, že průzračná, křišťálově čistá voda je možná snad jenom v reklamě?


Moříte se s bazénem každý. Když se písek zašpiní, má horší propustnost a stoupne tlak v systému. Pak byste neměla dělat tyto věci.


Nepotřebujeme žádné rozsáhlé rozbory vody, vystačíme si se základními testry. Při každém problému s vodou v bazénu je základ měření pH a . Poradíme vám, co dělat , když se vám v bazénu objeví kalná voda , zelená či mléčná. Nejčastější příčinou mléčné vody v bazénu je vysoké pH. V horkých dnech se v bazénu snadno objeví kalná voda. Koupit je můžete také v sypké nebo tekuté formě, rozmíchat ve vodě a vlít přímo do bazénu.


Co uvízne u dna, to vysajete bazénovým vysavačem. Každá návštěva obdivuje čistotu vody, a když jim vysvětluji, jak k tomu dochází, nestačí se divit. Jestliže se voda v bazénu nevyčistí po 4-dnech nepřetržitého filtrování,.


Zkontrolujte pH a koncentraci volného chloru pH testery a upravte je , je -li to nutné. Co dělat , když je voda kalná ? To se někdy stává po zimě, ale i během léta. Náprava je jednoduchá: do vody vmícháme flokulant, který kal srazí . Když léto probíhá v normálních mezích, není problém vodu v bazénu uhlídat i ve vyšších. A tím pozorněji je třeba sledovat pH i hodnoty chloru. Jako první si tedy zkuste změřit hodnotu pH vody, a pokud je příliš vysoká ( ideální hodnota pH vody v bazénu by se měla pohybovat mezi – 5), snižte ji.


Proplach je NUTNÉ dělat až když je zanesený písek a to při zastřešeném bazénu může být i měsíc. Pan me vzdycky vyzpovida, co PH, chlor, filtrace, tablety. Funguje bez volného chlóru a je vhodný i pro alergiky a atopiky.


Více v naší reportáži, kde uvidíte, jak. Bazénová voda musí vykazovat neutrální reakci, což znamená pH v rozmezí až 2. Chcete-li, abyste měli čistou vodu v bazénu , je třeba držet se několik pravidel a vědět, jak. Obecné pravidlo na dobu filtrování je : Teplota vody děleno = počet hodin na filtrování.


C:3= hodin denně byste měli mít zaplou filtraci. Asi jako když děláme kvašené okurky. Voda je mléčná a kalná (koloidní organické nečistoty) Řešení: šokové zachlorování buď chlorovým granulátem nebo rychlorozpustnými. Připravili jsme pro vás návo jak postupovat, když vás trápí PH, máte. Pokud je v chlorátoru normálně přítomna tableta, proveďte aplikaci chlóru Chlór.


Jestli jsou stěny a schodiště bazénu kluzké, je voda napadena řasou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky