pondělí 29. dubna 2019

Druhy cibulesazecky

Vegetační doba od výsadby sazečky je - 1dnů. Sklizeň sázené cibule zahajujeme v druhé polovině července. Odrůdu je možné pěstovát i z jarních výsevů . Protože její základní druh je celoročně a bez problémů dostupný, klesá poněkud.


Pěstování cibule ze sazečky je jednodušší a méně pracné. Lákají vás síťovky se sazečkou , které jsou právě teď v nabídce zahradnictví i běžných obchodů? Když cibulky zasadíte do připraveného záhonu . Jaro klepe na dveře a mnozí se stále ještě rozhodují , zda vysadí cibuli ze sazečky , nebo ji vysejí ze semen. Probereme výhody a nevýhody obou způsobů pěst. Semo Karmen Cibule kuchyňská jarní g. Poloraná, karmínově červená až fialová cibule.


Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách. Zařazujeme ji do druhé až třetí … Kč – Kčv obchodech . Dokud nezačnou mrazy, můžeme mít cibuli uskladněnou pod střechou. Oba prvně jmenované druhy jsou citlivější na chlad než druhy bílé.


Brzká výsadba cibule sazečky. Pro zahrádkáře je nejpraktičtější pěstovat cibuli ze sazečky. Všechny druhy cibule obsahují cenné silice – fytoncidy, které jsou účinné proti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky