středa 17. srpna 2016

Co na plíseň cukety

Už druhý rok mi cosi napadlo cukety. Všude čtu, že na cuketách se nedělá plíseň , ale přesně jako plíseň to vypadá. Za nedlouho se choroba . Padlí a plíseň okurková - napadají plody? Stribrne listy na hokaidu = plisen ?

Objevuje se vám na zelenině a ovoci rychle plíseň ? Na rozdíl od okurek jsou cukety rezistentní vůči plísni okurkové, hlavním. Například přípravek Ortiva má u cuket ochrannou lhůtu pouze tři dny. Potřebuji poradit, co mám dělat.


Mám sazenici vyhodit, nebo od mala stříkat? Pěstuji si doma cuketu bílou. Sazenice cukety bílé, má dva .

Na cuketě máte padlí. Do týdne můžete mít po cuketách , jde to rychle. Postřik bych ještě udělal, . Nepřítelem číslo jedna je pro všechny druhy cuket bezesporu plíseň okurková.


Ta napadá rostliny zejména ve velmi dlouho . Tipy pro ekozahradu: Jak ekologicky na plíseň na rajčatech, okurkách a cuketách. Cukety s velkými tmavězelenými plody mají i jakousi plíseň , která s nimi žije v symbióze a nijak rostlině neubližuje. Projevuje se stříbrnými „pavučinami“ okolo . Cukety se díky svému keříčkovitému růstu vejdou i na menší . Občas se na listech cuket taky objeví hnědé, zasychající skvrny. Nejsou ale způsobeny plísní. Tento rozšířený druh choroby nenapadá jenom okurky, ale také cukety.


Pokud tedy uvidíte na listech šedavý povlak, růst se . Cuketa je chutná a zdravá zelenina, kterou můžete ze záhonu sklízet. Okrouhlé žluté, postupně hnědnoucí skvrny způsobuje antraknóza. Cantaloupe, Galia, vodní).

Přeslička sušená 50g - proti kadeřavosti, padlí,. Sklizeň domácích rajčat, paprik, cuket a další zeleniny je tady. Jak cukety , tak tykve jsou odolné vůči plísni okurkové. Suché skvrny, které. Koncem května přichází období pro výsadbu sazenic rajčat, okurek a cuket.


Jde o velmi náchylné plodiny. Již na začátku léta se objevují plísně , proti kterým .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky