Aug Vyzkoušejte tipy (nejen) na efektivní zavařování , sušení či zmrazování. Okurky i jiná zelenina se zavařují obvykle ve sladkokyselém nálevu z vody , octa, cukru a soli. Jinak můžete mrazit i maliny, rybíz či angrešt.
Jun Používali mnoho cukru , zbytečně dlouho vše vařily a už tehdy si ulehčovaly práci. Džem Marmeláda Med Sirupy a šťávy Zavařená zelenina a pochoutky z ní Zavařené ovoce a pochoutky z ní.
Nalít horký nálev ze svařeného cukru s vodou , uzavřít a dát zavařit tak na minut. Aug Víte, že nemusíte používat při zavařování želírovací cukr ? Jun Stejným postupem můžete zavařovat i kompoty – místo cukru přidejte do sklenice s ovocem na špičku nože soli, zalijte vroucí vodou , zavíčkujte . Zalijte angrešt troškou vody a rozvařte (2-minuty). Sklenice hned uzavřete, dáte do sterilizačního hrnce s horkou vodou a hřejete asi minut při 85 . Ze šípků , které jsou teprva trhány , když je mráz obešel , vyber pecičky.
Nech cukr s vodou zvařit , a když se opění , nech ho trochu vychladnout , pak ho. Očisti s pěkného velkého ale ještě hodně tvrdého angreštu paličky i štopky .
Návod na více než 10. Jun Přírodní cukr (nacházející se v ovoci) zkoncentrujeme odpařením části vody z ovoce. Odpařujeme prudce a krátce, aby chutě a vůně neunikly a . Nyní učisti na libru angreštu libru cukru dle čís.
Druhého dne cukr slej, . Na 9gramů angreštu potřebujeme 6gramů rybízu, 2ml vody , kg želírovacího cukru. Pokračování seriálu o zavařování , včetně podrobných manuálů, tentokrát na téma kompoty. Angreštový rosol s rybízem. Rybíz a angrešt dáme s trochou vody vařit.
Když ovoce pustí šťávu, přefil- trujeme ji. Sterilovaný angrešt v nálevu z vody a cukru , bez chemických konzervantů. Na litr šťávy odvážíme 8g cukru. Ingredience: angeršt.
Na zavařování vybereme pevné zralé plody malin, které odstopkujeme. Jun Kromě ovoce používám cukr , vodu , popř. A nebylo toho málo, ale zavařovat dál s použitím bílého cukru jsem nechtěla. Sušené a nesířené švestky z prodejny zdravé výživy přeliji vařící vodou , nechám nabobtnat a pak z.
Tvrdší angrešt opereme a dáme na cedník okapat. Aug Kompoty, které představují zavařené ovoce zalité cukrovým nálevem, jsou díky své jednoduchosti nejběžnějším. Naopak je tomu například u rybízu, angreštu nebo meruněk.
Jun Použijeme-li k zavařování místo cukru me vylepšíme chuť kompotu,.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.