pondělí 29. srpna 2016

Drobné mušky v hlíně

May Znepokojují vás malé černé mušky , které se vznášejí kolem květináčů. Larvy smutnic, drobné , bělavé až průsvitné, s černou hlavou, přežívají . Feb Například můžete do hlíny zapíchat stroužky česneku, jako první zálivku použít vývar z kopřiv nebo na hlínu zkuste položit syrový brambor . Jul Plíseň na povrchu hlíny v květináči může vzniknout z vícero důvodů. Hlavní příčinou bývá nadměrná zálivka.

Pokud je substrát stále přemokřený, . Prosím o radu-v pokojovkách se mi usídlily malé černé mušky -jakoby běhají po hlíně nebo poletují. Nevím jestli jsme je přelila nebo čím to :nevinevypadá to . Feb Je jich stále víc a všimla jsem se,že v některých květináčích mám malé drobné larvičky úplně nahoře na hlíně. Poradí mi někdo,co s tím udělat?


Octomilky - jak se zbavit - ZAHRADA. Mar Smutnice v pokojových květinách - ZAHRADA.

Mar Jak se zbavit malých mušek na pokojových květech. Aug Škůdci pokojových rostlin - ZAHRADA. Neviditelný škůdce: Vyhlaste boj smutnicím! Abecedazahrady abecedazahrady. Dospělé smutnice jsou drobné mušky s kovově leským krunýřem, asi . Jun Snížená vlhkost omezí vývoj mušek , písek v hlíně pak sebere jejich larvám přístup vzduchu.


A další dospělé mušky se k substrátu nedostanou. Feb Potud ok, jenže přes spousty nalepených mušek v hlíně květináčů. Aug Prodávají se samolepky s fermentační látkou - dát do květináče. Ideální je v tomto ohledu propéct hlínu v mikrovlnce nebo na plechu v troubě. Tieto mušky žijú v larválnej fáze v . Malé, len okolo milimetrové mušky sú tmavej farby s priesvitnými krídlami.


Z tých sa vyliahnu drobné biele húsenicovité larvičky s čiernymi hlavičkami, dlhé . Mám v jedné kytce mušky a nevím, jak se jich zbavit co nejlevněji. Jsou to nějací živočichové - velmi mají - jako drobky od sušenky, kteří se v té hlíně pohybují.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Keď však naše rastliny napadnú drobné mušky , je veľmi ťažké zbaviť sa ich. Najčastejšie sa v prípade izbových rastlín potýkame s drobnými čiernymi muškami . Dec Drobné šedočerné mušky , známé pro svou barvu jako smutnice, se nejčastěji.


Po krátkém čase se vylíhne první generace mušek – smutnic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky