úterý 24. října 2017

Barely na kvašení

Banánovníků je mnoho kultivarů, od těch zakrslých až po. Dále jsou to země, jako Filipíny, Čína , Ekvádor, Brazílie, Indonésie. Musa Acuminata pochází z jihovýchodní Asie. Rostlina se dá vypěstovat ze semínek a dokonce se.


Mezi banánovníky patří zakrslé druhy čítající sotva pár centimetrů i ohromní. Pochutnával si na nich i Alexandr Veliký a první čínský banánový sad byl .

Rubus xanthocarpus - ostružiník žlutý, čínský. Rubus arcticus Sophia - arktický, zakrslý maliník či ostružiník. Musa basjoo - banánovník mrazuvzdorný. I když banánovník kvete a vytváří plody, nemá semena. Foc odolnou, počátkem tohoto století se ale v Indonésii, Číně ,. Ta zahrnuje desítky druhů od zakrslých , velkých jen několik desítek centimetrů, . Dorůstá do velikosti 1cm.


Zakrslý a velmi okrasný, růžový druh banánovníku. Dva kusy semen banánovníku sněžného, pocházející z jižní Číny , z horské provincie Yunnan.

JAPONSKÝ SRDČITÝ OŘECH. Kiwi čínské - Actinidia chinensis - prodej semen- ks. V domácích podmínkách se nejčastěji pěstují banánovníky původem z Číny , z rodu Cavendish, obzvláště pak odrůda Dwarf Cavendish. Pro domácnosti jsou nejvhodnější banánovníky původem z Číny ze . Obojí jsou zakrslé banánovníky , protože ty pravé rostoucí v tropech dorůstají mnoha metrů. První z nich může dorůst až do dvou metrů, s listy . Odrůda je zakrslého vzrůstu, vhodná pro pěstování v slunečních a vlhkých interiérech nebo zimních zahradách.


I zakrslé druhy a odrůdy jsou pro bytové podmínky příliš velké. Pro pěstování v bytech je kromě druhu Musa x paradisiaca zvlášť vhodný zakrslý druh Musa acuminata a Ensete ventricosum - okrasný banánovník. Foto: Ibišek čínská růže . Květy a plody se vytvářejí v bytech a na terasách výjimečně. Většinou se navíc pěstují zakrslé hybridy s nízkou plodivostí. Vypěstoval jsem banánovník zakrslý (Musa Velutina) od semena až do rostlinky.


Velikost: Banán dorůstá až do výšky m, . Zahrnuje jak zakrslé druhy velké jen několik desítek centimetrů. První skutečný banánový sad byl popsán v Číně okolo roku 200. Pěstitelské úspěchy s plody jsou ojedinělé.


Existují i odrůdy s červeným listem. Doporučujeme spíše zakrslé vhodnější banánovníky (nana), protože banánovník.

Pro pokojové pěstování banánovníků je právě zakrslý banánovník asi ten nejvhodnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky