pátek 27. října 2017

Batáty a jejich pěstování u nás

Válcovité hlízy batátů u nás zažívají obrodu. Syrové batáty můžete krájet i na plátky. Pěstovat exotické batáty přitom není složité. Jen jejich skladování není možné tak dlouhodobě, jako jsme zvyklí u běžných brambor. Jaké batáty vybrat k pěstování ? Těchto výhonků je vždy několik na jedné hlíze a jejich životaschopnost je po výsadbě opravdu velká.


Batáty se pěstují klasicky . Jejich oranžová odrůda se v Severní Americe nazývá jam. Na dlouhých stopkách vyrůstají v paždí listů. Nevíte jak pěstovat batáty ? S radostí Vám pomůžeme. Jsme odborníky na pěstování batátov. Střední Ameriky, jejich domovinou je zejména mexický poloostrov Yucatan,.


Jedna forma této popínavky žije ve vodě, druhá na pevné zemi. Jejich pěstování u nás v teplejším létě možné je: sbíráme listy a používáme je . Podnikněte tyto kroky k pěstování vašich sladkých brambor od základů a začněte s. No, raději při pěstování batátů pozor na řeči prodejců hlíz, kteří s klidem ke. Jejich hlízy obsahují vedle škrobu jako hlavní zásobní látky i cukry. Během pěstování batátů na poli jsem neměl větší problémy se. Zasazené sazenice lze před pozdními mrazy chránit krytem z netkané textilie.


My si batáty představíme a následně také poukážeme na zásady jejich pěstování. Sladké brambory neboli batáty – na talíři, ale i na záhonu. V našich podmínkách už se s nimi musí také počítat. Povijnice vyžaduje slunné stanoviště s hlinitopísčitou půdou bohatou na organické zásobní látky.


Titbit dodává na český trh hlavně žluté batáty , červené jsou dražší a ze. Nejkvalitnější batáty se pěstují právě v USA a jejich nejlepší odrůda . Proč se ve velkém začaly více pěstovat brambory? Ale důvod proč mají batáty navrch, je jejich barva, která není jen na okrasu, ale zejména . Tak proč to s jejich pěstováním nezkusit? Pod tímto názvem jsou často nabízeny také batáty , jejichž hlízy rovněž připomínají.


Je vyzkoušeno, že víceletým pěstováním na stejném místě (nejméně let) neklesá jejich. Jejich využití je ale mnohem širší, můžete z nich udělat i bramboráky nebo i ravioli. Zkuste naše osvědčené recepty. Jejich bílé, růžově až purpurově zbarvené květy jsou velmi podobné.


Pokud byste si chtěli pěstovat batáty na své zahrádce, není to žádný . Brambory jsou u nás nejběžnější zeleninou zastoupenou mnoho odrůdami. Evropě začnou brambory, a nikoli jejich. Můžeme si však vypěstovat i takzvané sladké brambory – batáty.


S pěstováním proto začínáme v interiéru, v mobilních nádobách, a to již v . Její kořenové hlízy jsou známé jako batáty či sladké brambory. Příbuzný druh Ipomnea aquatica se pěstuje pro sklizeň listů, podobně jako u nás špenát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky