pátek 27. října 2017

Bezmatecne vcelstvo

Bezmatecne vcelstvo na jare. Březen 06:01:CET 2010. Jediná matka je v přezimovaném včelstvu. Pokud si nejsme jisti přítomností matky ve včelstvu a dokonce zde není žádný otevřený plo lze celkem snadno zjistit, zda je včelstvo skutečně osiřelé či nikoliv. Včely bez matky - Včelařské fórum www.


Chtěl jsem se zeptat,když budu spojovat přes noviny bezmatečné včelstvo s normálním a nástavek budu dávat nahoru,zda mu mám otevřít . Myslíte, že by včelstvo ožilo, kdyby dostaly již kladoucí matku a nemusely čekat, až se matka z matečníku oplodní a začne klást? S téměř 1 jistototou včelstvo novou matku nepřijme. Je-i včelstvo bezmatečné delší dobu, tj není v něm dostatek mladušek, zavíčkovaný plod.


V úle je trubcokladná matka, špatně kladoucí nebo je včelstvo bezmatečné. Někdy se tak včelstvo chová, když je v tzv. Včelstvo ešte stále vychováva včely, ktoré sú potrebné na využitie skorej znášky.


V apríli ešte včely nezačínajú veľmi znášky. Pokud včelstvo nestaví plásty, padá vosk na dno úlu, kde vytváří tzv. Ty vytváří včelstvo , které je bezmatečné , má starou matku nebo se bude rojit. Ty je necháš obě umřít místo aby z nich bylo jedno produkční včelstvo ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky