čtvrtek 5. října 2017

Chutney z paprik a rajčat

Chryzantémy sú ozdobou jesenných záhonov. Jejich syté barvy rozzáří balkon, parapet i zahradu. Záplava květů ozdobí každý interiér. Už několik let jsou symbolem přicházejícího podzimu. Jestliže chcete nechat chryzantémy přezimovat v nádobách na balkoně nebo terase, přikryjte je slámou nebo netkanou textilií.


Pokud takové místo nemáte, pokuste se rostlinu přezimovat v záhoně.

Vykopejte jámu hlubokou tak, aby rostlina byla opravdu dobře zapravena v . Pro venkovní chryzantémy platí, že to, co pro ně teď během vegetačního klidu uděláte, nebudete muset na jaře zachraňovat. Období vegetačního klidu by mělo trvat alespoň 4-6 . Zde můžeme nechat přezimovat většinu nádobových vytrvalých rostlin. Do zahrad se pomalu vkrádá nostalgie podzimu, letničky dokvétají a na záhonech zůstávají ozdobou pestré barvy některých trvalek. Pokud chcete, můžete si z původní rostliny velmi snadno namnožit nové chryzantémy.


Po ukončení zazimování (v březnu) rostlinu zahnojte, dejte . Přezimovat mohou chryzantémy i ve sklepě.

Ukládáme růže k zazimování , některé k němu připravíme při výsadbě. Během října nebo listopadu připravíme růže na zimu. Důkladně je zalijeme a . Květy chryzantém se rozlišují na jehlicovité, kopretinové, poloplné, pomponkovité. Jak chryzantémy zazimovat.


Odkvetlé chryzantémy před . Nechala jsem podle nějaké rady bůhví odkud přezimovat chryzantému (klasická v květináči na hrob) ve sklepě, . Na zimu zakryjte jen choulostivější trvalky, například kopretiny a některé chryzantémy. Rovněž traviny ponechte nezastřižené, jen je svažte. Nejčastější chyby a správné postupy: naučte se, jak správně zazimovat muškáty, oleandry či chryzantémy. Kúpila som ju skoro na jar. Celé leto krásne kvitla.


Je možné prezimovať ju? Existujú stovky odrô ktoré sa odlišujú svojou výškou, farbou, veľkosťou a tvarom kvetu či. Dnes byl už čas zazimovat mé subtropické krásky Paw Paw.


Je proto nutné je včas zazimovat. Pro většinu z nás je chryzantéma typickou podzimní květinou vhodnou. Pánové, to vás nepotěší: Květiny potěší více než sex!

Zazimujeme -li rostliny pozdě, může je chlad nenávratně poškodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky