středa 6. června 2018

Cibule jarní lahůdková pěstování

Stačí si jen vybrat a začít pěstovat ! Zařazuje se do druhé až třetí tratě s dobrou zásobou živin, s pH . Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule s jemnou chutí se využívá celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková jarní cibulka. Nejvhodnější pro pěstování jsou hlinitopísčité, záhřevné půdy. Pěstujeme jako jarní cibuli z přímých výsevů, není třeba ji jednotit.


Vegetační doba je - dní . Naťové cibulky vypěstujete snadno a rychle i doma. Chuť svou štiplavostí předčí pažitku. Návod na pěstování cibule ze semen: Porost během vegetačního období udržujeme bez plevelů, protože ty mohou kromě dalších nechtěných vlivů zahušťovat . Dužina této odrudy cibule je kvalitně pevná. Už název napovídá, že jarní cibulka je vlastně mladá cibule , která se sklízí. Cibule jsou měnší velikosti, bílé barvy.


Perlovka se nemusí loupat. Podívejte se, jak budete při setí cibule sečky postupovat. Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule. Můžete je klidně pěstovat dál stejným způsobem.


Pak už vždy stačí jen odříznout tolik, kolik potřebujete. Ze semen můžeme pěstovat kvalitnější a trvanlivější odrůdy cibule , nežli ze. Blanco Duro je nová odrůda, která potěší všechny milovníky sladké bílé cibule lahůdkové chuti. Je určena převážně pro přímé jarní výsevy.


Některé odrůdy jarní cibulky se pěstují hlavně pro své cibule , u jiných se často využívá i. Pompei je lahůdkovou odrůdou jarní cibulky. Tvoří malé bílé cibulky. Také proto se jí říká lahůdková cibule. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Kvete v červenci Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na.


Cibule jarní lahůdková pěstování

Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně. Pěstování cibule z předpěstované sadby je. Tandem – atraktivní poloraná odrůda pro pěstování z jarních výsevů, ale především ze sazečky.


Globo – nová odrůda obří lahůdkové cibule. Dříve se cibule pěstovala výhradně výsevem, způsob výsadby ze sazečky je. Tato cibule bývá označena jako svazková nebo lahůdková a je velmi oblíbená.


Pro jarní sklizeň natě ji musíme vysévat už koncem léta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky