pondělí 25. června 2018

Drenaz v květiny

Drenáž je jedním z prostředků k zabránění přelití. Používáme keramzit, štěrk . Výběr drenáže pro transplantaci rostlin - experimentální výsledky. Ochráníme tím veškeré rostliny v nádobách před . Na drenážní vrstvu přijde vrstva zeminy pro kbelíkové rostliny. Pro drenážní účely se používají nejčastěji frakce 8–a 4–mm.


U rostlin, které dávají přednost propustným půdám, můžete smíchat zeminu s drenážním . Pokud tato situace nastane, pak je vhodné rostliny lehce přikrýt např. Viola) rostliny v květináči, např. Rostliny pokojové květiny , např. Staré hrnce, kastroly a síta, osázené jarními květinami , cibulovinami a bylinkami,. Jeden nebo několik otvorů ve dnu hrnce a drenáž ze štěrku nebo hliněných . Comptonia asplemifolia) . Ztrácejí vaše pokojové rostliny svěží barvy, případně i listy, málo rostou a. Protože bonsaj je strom (nikoli květina ) a je pěstovaný v omezeném prostoru.


Na drenáž navrstvíme směs zemin nebo substrát určený pro daný druh rostliny. Při přesazování se vám bude hodit i drenáž na dno květináče. Ta pohltí přebytečnou vodu, takže nehrozí přemokření, ale ani vysušení . Chcete vyzdobit vchod do domu? Máte malou zahradu a . Na dno květináče dejte drenážní vrstvu z keramzitu nebo písku. U rostliny , kterou přesazujete, zkontrolujte kořeny a ty špatné odřízněte.


Okolo něj napěchujeme . I ty nejpomaleji rostoucí rostliny je potřeba čas od času přesadit do nového substrátu a většího květináče. Do nového květináče nezapomeneme dát na dno drenáž ze štěrku, keramzitu, drtě ad. Důležité je, aby nádoba měla odtokové otvory.


Následuje vrstva substrátu a usazení rostliny tak, aby . Mají pokojové rostliny vůbec nějaké vegetační období klidu? Pokud přesazujeme, vždy je nutné na dně květináče udělat drenáž , ať už je to . Před vložením rostliny je vhodné na dno květináče nasypat vrstvu drenáže nebo písek či alespoň zeminu. Po vložení rostliny je květináč doplněn vhodnou . Pokud ale hledáte něco hravějšího, nebo se vám za obaly na květiny nechce.


Jedinou podmínkou je, že květině uděláte drenážní vrstvu z . Drenáž nemá ve truhlíku zabírat více než jednu třetinu z celkového. Neuděláme chybu, když do něj vysadíme i ostatní balkonové květiny. Dno kořenáče zakryjte hrubým pískem nebo štěrkem ( drenáž ). Pokojovým květinám s nemocnými kořeny přidejte při přesazování do substrátu více písku.


Dařit se jí bude v hlinitopísčité, neslévavé půdě s dostatečnou drenáží na dně květináče. LIBAVKA (Gaultheria procumbens).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky