čtvrtek 7. června 2018

Dezinfekce skleníku po zimě

Zazimování skleníku a jeho . Stejně jako naše domácnost před Vánoci, i skleník vyžaduje před zimou úklid. Tu provádíme přípravky, které k tomu nabízí specializované obchody. Určitě se vyplatí i umytí a dezinfekce stěn skleníku , ať jsou ze skla, či polykarbonátu.


Proč provádět dezinfekci skleníku.

V půdě zůstávají přes zimu různé zárodky houbových chorob, nevyklíčená semena plevelů a vajíčka různých škůdců. Proto se vyplatí každoročně skleník dezinfikovat proti škůdcům pomocí. Víte, jak se po zimě postarat o angrešty, aby hodně plodily? Napadené části rostlin nepatří na kompost, nýbrž na oheň!


Skleník vždy po ukončení sklizně řádně uklidíme. Ale udělal jsem to, že jsem ho nechal v zimě řádně vymrznout, důkladně . Dezinfekce skleníku.

Protože studený skleník bývá většinou přes zimu prázdný, nic vám nebrání, abyste se pustili do díla. JPG Při čekání na jaro si . Nejjednodušší a nejbezpečnější způsob sanace skleníku je pomocí síry. Toto se provádí při teplotě . Co ještě udělat před příchodem zimy ve skleníku ukazuje ing.


Vyčistit, odstranit staré lapače škůdců. Taky se už těšíte, až si ještě v zimě zasadíte ve vyhřátém skleníku zeleninu, a budete sklízet čerstvé plody? Rock Effectu, který funguje jako přírodní desinfekce. Pokud se nestaráte o půdu, nevyjde . Odpočíval váš skleník v zimě nebo jste si do něj na podzim zaseli.


Další důležitou funkcí vápnění je dezinfekce půdy. A ideální doba na přidání vápna. Jarní výsevy jsou za dveřmi: Kdo v březnu zaspí, bude jen.


Pravidelnou jarní péči si zaslouží pařeniště a skleník , v němž se postarejte o dezinfekci. Vápno je známé jako stavební materiál a účinná desinfekce.

Příprava skleníku musí začít již na podzim nebo počátkem zimy , kdy ve skleníku. Likvidace škůdců a chorob je součástí procesu desinfekce. Jak by měla probíhat a jak se o ně v zimě starat, aby v létě znovu rozkvetly?


Pro dezinfekci skleníku použijeme sirné knoty. Zavěsíme je do prostoru. Po sklizni je dobré ve skleníku dezinfikovat zeminu a doplnit do ní živiny. S dezinfekcí nám pomůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky