pondělí 24. prosince 2018

Chemická likvidace mechu v trávníku

Jak říct mechu ve vašem trávníku definitivně stop? Pokud se budete řídit našimi radami, zvládnete likvidaci mechu v trávníku až do vítězného konce. Pokud se mech i tak stále objevuje, sáhněte po chemických přípravcích. Likvidace mechu z trávníku.


Mech lze likvidovat v trávníku chemicky nebo mechanicky.

Nejdostupnější možností je ale pravidelné hnojení . Před zasetím nové trávy odstraňte veškerý mech. Zahrajte si na chemika. Občas si kvůli mechu musíte zahrát na chemické odborníky a otestovat . Pro přípravky pro likvidaci mechu je více než jejich podoba důležité načasování použití.


S mechem na trávníku je ideální bojovat bez závislosti na typu přípravku 2x. Chcete-li se vyhnout chemii , můžete zkusit mech odstranit .

Jenže co dělat, když se v trávníku začne objevovat mech , nebo v něm už dokonce převládá? Druhá cesta je chemická. Suchý víkend přinese mírné ochlazení, ráno i mráz. Trávníková hnojiva mají kombinovaný účinek - dodají trávníku dusík pro podporu růstu a zároveň obsahují složku potlačení a likvidaci mechu. Mech je v trávníku celkem neškodný, ale jen do té doby než se začne rozrůstat a. Pro cílenou likvidaci mechového porostu můžeme volit mezi mechanickým a. Pro chemickou cestu zneškodnění mechu je k dostání řada . Chemie bývá úplně nejúčinnější a nejrychlejší.


Používají se prostředky na hubení mechu ve formě prášku, který se nanáší na trávu. Potřebuji zničit mech v trávníku , ale takovým přípravkem, aby nevadil psovi. Je zde návod na přípravu roztoku pro zničení mechu v trávníku , můžete prosím poradit kde sehnat uvedené chemikálie? Pozor na názvy v chemii ! Síran železnatý neboli zelená skalice je velmi účinný přípravek na odstranění mechu z trávníku. Přečtěte si více na našem blogu.


Při provzdušnění dojde nejen k odstranění mechu , ale i ostatních nečistot, jako jsou zbytky listí od podzimu a travní plsť. Nechemická likvidace mechu a prevence.

Pro zdárné odstranění mechu z . Pokud si chcete na chemika zahrát, otestujte kyselost půdy, protože i ta má vliv na vznik mechu. Když se objeví mech na zahradě, je načase začít s vertikutací trávníku. Během deštivých dnů by byla likvidace mechu neúspěšná a zbytečná. Během jara a léta trávník pravidelně sekejte, ale posekanou trávu okamžitě likvidujte.


Zřejmě to ale nebude stačit a budete muset sáhnout po chemii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky