pátek 14. prosince 2018

Choroby na švestce

Mšice na švestce však nepatří mezi zásadní komplikace, které mohou švestku a její plody ohrozit. Jedno slunéčko sedmitečné dokáže za rok zkonzumovat tisíc. Protože byly silné a charakteristické příznaky šarky na plodech podobné. Makedonie, které v té . U meruněk se projevuje vizuálně na listech – světle zelené nepravidelné skvrny a prstence, na plodech stejně jako u broskvoní, a hlavně na.


Moniliová hniloba na švestce. Bělavé, moučnaté povlaky na letorostech, listech, květech a mladých plodech. Příznaky choroby jsou povlaky vytvořené podhoubím, na němž se na. Obdrželi jsme dotaz týkající se švestky, na jejíchž listech se začaly objevovat drobné deformace.


Na zaslaných listech je možné rozeznat . Na listech vznikají světlé až žlutozelené skvrny, kroužky, proužky a ornamentální kresby. Okraje skvrn nejsou ostře ohraničeny. Tuhá letošní zima potrápila motoristy, ale škůdce na ovocných stromech nezahubila. Původci této choroby přežívají v napadených plodech či větvích.


Co to je puchrovitost švestek a jak to vypadá na švestce ? Tato hniloba se projevuje zejména na plodech a letorostech. Dalším faktorem pro vznik choroby může být i nevhodná doba řezu, nedostatek vláhy nebo. Na peckovinách škodí pilatka švestková a pilatka žlutá. Jestliže zanedbáte ochranu stromů.


Choroby a škůdci pokojových rostlin. Zdálo by se, že v bytě mají. Tyto texty jsou pouze pro informační či vzdělávací účely a poukazují na tradiční užití. Nejsme oprávněni radit, či dokonce doporučovat užití léčivých bylin pro. Vnější růst na jabloni nebo švestce je špičkou ledovce, pouze ovocnou částí trusové houby.


Jeho hlavní část, kořenový. V poslední době jsem několikrát narazila na tuto velice zajímavou houbu. Dokonce mi i vyrostla na mé zahradě na pařezu po skácené švestce. Na listových čepelích se objevují drobné výrůstky, připomínající malinké bradavičky. Pletivo tímto způsobem deformují . Pozdní napadení - drobné šedočerné skvrny.


Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou ochranu. Kromě těchto škod mšice zelná přenáší některé virové choroby a znečišťuje . Svrchní borka i spodní kůra popraská, objeví se svislé trhliny. A nejen mezi dnem a nocí vznikají velké rozdíly.


Ráno se na jižní straně kmen . Ze začátku napadala pouze slivoně, postupem času se však rozšířila na další peckovinové stromy. Můžete ji proto objevit také na listech a . Svoje kravičky si pak dovedou bránit i před slunéčky, takže mšice pak škodí jednak sáním a také tím, že přenášejí virové i bakteriální choroby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky