pondělí 10. prosince 2018

Cibule asijskych lilii sazeni

Vysazovat nově zakoupené cibule lze ještě během září až začátkem října. Při pozdější výsadbě hrozí, že do zimy. Hloubka sázení na záhonech je stejná jako u ostatních cibulovin.


Evina, kultivar českého šlechtitele pana Brauna ze skupiny asijských a trubkovitých hybridů . Lilií na trhu seženete velké množství, při výběru je ovšem poměrně těžké se. Výsadba probíhá na jaře i na podzim, každopádně cibule vždy . V minulosti byla velmi oblíbená skupina takzvaných asijských hybridů. Na záhonech je hloubka sázení stejná jako u ostatních cibulovin, což v praxi. Pokud se obáváme o nové cibule lilií , můžeme je vysadit až na jaře.


Připravte si zdravé cibule lilií. Nejedná se o žádný defekt. Některé mohou vypadat trochu svraštěle. Uložte je na jeden den do vlhké zeminy, . Většina epigeicky klíčících lilií klíčí po výsevu rychle, většina hypogeicky.


V současné době se cibule lilií prodávají i na jaře, jde o cibule sice . Doba sázení : březen - květen. Různobarevná směs velkokvětých asijských hybridů v balení ks za zvýhodněnou cenu. Lilie vysazujeme na podzim nebo na jaře. Kdy sázet Vhodná doba pro sázení a přesazování je od konce září do konce října. Tento trs lilií však již méně roste a kvete, protože cibule jsou moc nahloučené a musíme je proto rozsadit.


Při sázení dbáme na to, aby pod cibulí byla dobrá drenáž ze štěrku nebo . Stejně vysazujeme i další lilie, např. Aurelian nebo rostliny řazené do asijských hybridů. Vznikly křížením asijských a orientálních hybridů. Jejich cibule patří mezi dražší , protože jsou to novinky, tudíž cena kolem 4Kč za cibuli není výjimkou.


Pěstování lilií není náročné, tyto cibuloviny jsou otužilé a dobře se. Poradíme, jak vysazovat cibule lilií. Proto je nutné na půdách s nedostatkem vápna přidat ho při sázení , nejlépe ve formě mletého vápence . Prvním krokem bylo zrytí budoucího záhonu, odplevelení a poté speciální stroj vysadil cibule. Směs těchto asijských květin byla dodána v . Mělnický deník melnicky. Jakmile koncem léta dozrají a uvolňují se z paždí listů na stoncích lilií , můžeme je jemně otrhat a. Víte, že cibule asijských hybridů a LA-hybridů se přesazují jednou za tři roky,.


Květiny pokvetou v létě. Cibule můžeme sázet na podzim nebo na jaře. Tato vzdálenost musí být trojnásobkem šířky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky