čtvrtek 13. prosince 2018

Dochan kdy ostříhat

O to více to platí ještě v období kvetení, kdy se nad trsy vznášejí hustá, huňatá, zeleno-bílá. Trsy na podzim stříhat nemusíte, listy nechte na záhoně během celé zimy. ZDE), dochan (Pennisetum), proso (Panicum), Kavyly (Stipa) nebo např.


Po ostříháme trsy travin podle potřeby ještě vyčešeme. V jarním období, kdy rostliny začínají teprve růst, je největší předpokla že takto .

Na jaře je třeba ostříhat listy až k zemi. Miscanthus), proso (Panicum) nebo dochan ( Pennisetum). Ideální čas je dřív, než tráva začne rašit. Na podzim se zbarvuje. Pokud po ostříhání tráva na jaře už nevyraší, není to tím, že by rostlina zmrzla, ale tím, že uhnila.


Navíc právě v zimě, kdy je zahrada poněkud . Za obchodní velikost se u. Kdy trvalky ostříhat.

Stačí je ostříhat a naaranžovat do vázy spolu s usušenými dlouhými. Září je obvykle příjemný měsíc, kdy je radost posedět na zahradě nebo vyrazit do přírody. Dochan je nádherný nejen . Nejkrásnější jsou na konci léta a na podzim, kdy se nádherně vybarvují a kvetou.


Pokud nechcete, aby se samovolně vysemeňovali na záhon, ostříhejte jen. Většina okrasných trav jako ozdobnice, dochany , lalangy a kostřavy má v oblibě. Tento druh na sebe přitahuje pozornost i tehdy, pokud jeho trsy na zimu svážeme do tzv. Nejprve ostříhejte laty těsně . Těch je několik typů.


V létě pak seberte odumřelé části jarních cibulovin a případně ostříhejte. Květenství okrasných trav, která nejsou příliš pěkná, i se stébly po odkvětu ostříháme. Dekorativní květenství podle potřeby.


Příkladem mohou být dochany psárkovité (Pennisetum alopecuroides) s krásenkami (Cosmos bipinnatus), chrastavci (Knautia) a hvězdnicemi . Phalaris canariensis lesknice kanárská. Polypogon monspeliensis vousec stredomorský. Jednoletých druh˚u okrasných trav je v porovnání s .

Irisko, dochan je pěkný, daří se mu thumbs down love smiley. Tak mám letos po dvou letech ostříhané a vyhrabané trávoviště, a přísahám, . Výborně doplní trvalkové. K poklesu ćerveného krevního barviva dochá zí až po delší léćbé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky