pátek 12. července 2019

Chemické ošetření jabloní obaleč jablečný

Pokud vám stromy slivoní bohatě kvetou a přesto z nich sklízíte sotva pár plodů, jsou pravidelně. Puchrovitost švestek, která poškozuje plody. Houba, která toto onemocnění způsobuje, přezimuje na větvích a šupinách pupenů.


K infekci dochází v době kvetení. Prohlašuji, že jsem práci „Možnosti ochrany slivoní (Prunus sp.) proti pilatce. Chemická ochrana využívá k potlačování škůdců chemické látky, zoocidy. Chemickou ochranu na zahradě raději nepoužíváme vzhledem k tomu,. Bohužel je skutečností, že chorob a škůdců v zahradách přibývá, a proto se většinou při pěstování ovoce neobejdete bez chemických postřiků.


Pilatka napadá hlavně slivoně (švestky, ryngle, mirabelky). Vlastní chemická ochrana se provádí když začínají opadávat bílé korunní plátky. V plodu je možno nalézt růžovou housenku a hnědý trus. Za vlhkého počasí plody zahnívají. Imaga létají ve dvou výrazných dobře . Koletotrichová hniloba.


Z chemických postřiků lze doporučit přípravky Karate Zeon SC, Reldan EC nebo Nurelle jimiž se postřikuje na začátku kvetení a při dokvétání slivoní. Jarní chemická ochrana slivoní. První jarní postřik slivoní se provádí proti puchrovitosti hned na začátku sezony.


Doporučuje se fungicid Kuprikol 5 který se . Slivoně patří k nejčastěji pěstovaným ovocným druhům a za vegetace je poškozuje mnoho živočišných škůdců. Omezíme tím i potřebu chemických zásahů. Nejlepší ochranou proti všem druhům štítenek a puklic sajících na kůře je . Na puklice je nejúčinnější chemická ochrana pomocí přípravku Actara.


Možná je i chemická ochrana. Postřik se ale musí správně načasovat asi týden po nakladení vajíček. K nakladení dochází pokud teplota během některého . Choroby a škůdci slivoní.


V místech s častějším výskytem onemocnění se doporučuje provést alespoň . Ze slivoní mají švestky vyšší požadavky na vlhkost půdy a na vyšší vzdušnou vlhkost. Proto patří chemická ochrana mezi jednu z nejnáročnějších operací na. Na jádrovinách škodí pilatka jablečná, na slivoních pilatka švestková a. V chemické ochraně většinou postačí přípravky používané. Na stromy slivoní v období květu nalétávají pilatky (švestková, žlutá) a při dokvétání kladou vajíčka.


U slivoní je to příčina jevu, kdy i přez bohaté kvetení nemají stromy takřka žádné. Proti chorobám jádrovin před a po .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky