úterý 30. července 2019

Co vysadit v červenci na záhony

Dozraje i raná mrkev. Ze všeho nejlepší je to měsíc pro pěstování různých druhů . Na každý normální záhon můžete vysadit řádky. V řádku ponechte mezi sazenicemi rozestup cm. Stále je však čas na setí a .

Nemalé problémy způsobí na záhoně i mravenci. Vhodné druhy pro výsevy v červenci. Až do konce července můžete vysévat rychle rostoucí odrůdy . Co můžeme v červenci ještě vysít či vysadit na prázdné záhony ? Keříčkové fazole je ideální vysévat v zahradě postupně, čili ve čtrnáctidenních . Zelenina, která putuje ze záhonu rovnou na talíř, je cenný dar zahrady. Abyste prodloužili kvetení, odstraňujte květy hned po odkvětu, vlčí bob, .

V červenci můžete vysít mrkev, černou ředkev, červenou řepu, . Dá se na ně ještě něco sázet nebo už je na vše v červenci pozdě? Ihned po sklizni upravíme záhon a okamžitě můžeme dát osivo či sazenice další zeleniny pro podzimní sklizeň. V červnu také vyséváme semena brokolice, její sazeničky pak přesazujeme do záhonu na přelomu června a srpna. Dále pak začátkem června . Měli jste celé léto na stole čerstvé ovoce a zeleninu?


V tom případě teď máte dvě možnosti – nechat záhony před další sezonou odpočinout, . Na záhony v průběhu dubna vyséváme mrkev, salát, červenou řepu, hrách dřeňový a cukrový, pór, mangol špenát, ředkvičky. Pokud budete v létě salát na záhony vysévat nebo vysazovat , jistě by bylo . Během srpna dokončujeme sklizeň hlavních plodin. To ale neznamená, že záhony necháme do zimy zarůst plevelem. Záhony uvolněné po rané zelenině připravíme v červenci pro podzimní sklizeň. I když na většině záhonů to vypadá, že už je po veškeré slávě, nemusí tomu tak být.


Vysadit se dají fazole a jiné plodiny, které ještě před zimou . V srpnu můžete vysadit například saláty, polníček, roketu, špenát, mizunu.

Využijte záhon , který je v polostínu nebo alespoň po část dne je . V březnu můžete vysadit ještě cibuli sazečku a česnek. V dubnu už na záhony patří téměř všechny druhy zeleniny, od mrkve přes saláty, . Prosím, co můžu vysadit v červenci na zeleninový záhon. Po sklizni zeleniny, která se sklízí teď, zůstává záhon poloprázdný, tak jakou zeleninou doplnit místa,. Když ho vysejete do poloviny července , na sklizeň se můžete těšit už koncem září. Taky se dá vysazovat předpěstovaná zelenina.


Záhony s ranou zeleninou se pomalu vyprazdňují, a tak do nich můžeme vysazovat další dobroty. Nemělii bychom ale dávat stejné druhy na . Když postrádáte skleník, můžete sazenice zasadit do záhonů a truhlíků. Dají se vysazovat opakovaně až do podzimu. Před setím hrachu nebo čočky, zeleniny třetí tratě, záhon není třeba hnojit.


Ještě v červnu nebo v červenci můžete vysévat červenou řepu nebo . Poradíme vám, co a kam vysadit , abyste měli ze zahrady radost. Chcete-li například vysadit voňavý ořechoplodec, který kvete od července do září, . Vzešlé sazenice pak přesazuji do obvyklého sponu. Zabráním tak rozhrabání záhonu ptáky, netkanka taky udrží chvíli vláhu a udržím si přehled .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky