úterý 4. února 2020

Drobné previsle bíle kvitky do truhlíků

Bakopa: Převislá balkónovka na slunce i do polostínu. Převislé výhonky bakopy jsou od května do října doslova obsypané drobnými bílými kvítky. Tato kopretina z jižní Afriky vytváří kompaktní, krátké převisy v bílé , růžové, nafialovělé, modravé či dokonce . Toto označení se vžilo pro převislé petúnie.


Rostliny mají květy s očkem, s bílým okrajem, drobné i velké květy, žíhané, i plnokvěté, . Apr Za pět týdnů už bude čas vyndat truhlíky a květináče na balkony a terasy.

Na výběr máte spoustu barev od bílé přes růžovou a fialovou až po červenou,. Použití: do truhlíků , na venkovní záhony do volné půdy, do koryt, květináčů a. Vytváří množství drobných kvítků , pod kterými rostlina celá zmizí. Lobelia - lobelka převislá Barvy: bílá , falová, modrá Stanoviště: slunné, polostín Použití: truhlíky. May Odrůdy s bílým okrajem jsou označovány jako Picotee, tvar bílé hvězdy v květu. Verbena, jejíž květy se trochu podobají drobným muškátům, kvete neúnavně po.


Pohlednou doplňkovou převislou zelení do truhlíků je molice . May Jemně zelené barevné tóny vnášejí do truhlíkové výsadby přátelsky působící, svěží přírodní odstíny.

Na horních listových osách počátkem léta vykvétají drobné fialové kvítky. Bílým petúniím to společně s výplňovou zelení velice sluší. Stejně tak dobře působí jako převislé rostliny v truhlících nebo . May Těmito problémy malokvěté variety netrpí, a protože mají jen drobné listy,. Felície kapská (Felicia amelloides) od července do října nakvétá úbory žlutých. Převislé pelargónie se s oblibou vysazují do truhlíků na okenních parapetech i na.


Květ surfinie se podobá trumpetě a můžete ho vidět v mnoha barvách od bílé ,. Listy jsou drobné , vejčité a společně s květy, které mohou připomínat kvítky. Mar Lobelka drobná - balkonové, drobné květiny, květy léta, letničky a dvouletky,. Jsou vyšlechtěné i kvetoucí bíle , též v odstínech růžové, červené a fialové. Jul Vždyť petúnie kvetou od bílé barvy přes žlutou, růžovou, červenou, fialovou.


Jsou drobné , převislé s tenoučkými lodyhami, čárkovitými listy a. Když vytvoří –listy, přepichují se opatrně do truhlíku na vzdálenost 4–cm. Apr Převisy jsou navíc obsypány záplavou jemných, bílých kvítků. Vyjímá se v závěsných nádobách nebo truhlících. Její převislé stonky jsou doslova obsypány hustou záplavou drobných , hvězdicovitých kvítků bílé barvy.


Nenáročná převislá Bakopa kvete od května do října a je obsypaná drobnými.

Drobné květy mohou mít bílou , modrou, růžovou, fialovou nebo červenou barvu. Přezimování: jako převislé pelargonie, ale je riskantnější. May Úžasná kombinace vhodná do polostínu: petúnie, lobelky, verbena a listem. Truhlík romanticky osazený jen bíle kvetoucími rostlinami.


Nejoblíbenější letničky,které se dají skvěle kombinovat i do truhlíků. Hnojit každý týden speciálním hnojivem na převislé petúnie. Barva : odstíny bílé , červené, fialové.


Vás rostliny krásnými modrými nebo zářivě oranžovými dvoucentimetrovými kvítky na čtyřiceticentimetrových, křehkých výhonech. Okenní truhlík není jediné místo, kde lze s úspěchem pěstovat balkonové. Nejčastěji se pěstují odstíny v modré, ale jsou i bílé a růžové kultivary. Rychlý vývoj, neúnavné kvetení, obrovské množství krásně tvarovaných zlatožlutých kvítků , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky