čtvrtek 20. února 2020

Echinocactus zalivka

Základní rukověť kaktusáře: zálivka , substrát, výživa. Ovšem květů se od něj . Nadměrná zálivka způsobuje hnilobu stonku. Tip: Tento kaktus by určitě neměl patřit do pokoje malých dětí.


Jeho velké ostny jsou opravdu ostré a je snadné pro. Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na.

Vypadá jako ježeček se zlatými ostny. Echinocactus má rád mnoho světla a má rád sluneční záření. Hnojit v létě po týdnech hnojivem na kaktusy.


Péče o echinocactus by měla být téměř stejná jako u . Kulovitý velmi dekorativní druh kaktu-sů pravidelně uspořádanými trny. Pěstujeme jej v substrátu pro kaktusy nebo v pískovitém propustné směsi písku s rašelinou. Zálivka stačí mírná, v zimě ještě více snížená.


Klíčí při teplotě okolo 20°C.

Výsev se umístí na světlé . Vyhovuje mu pokojová teplota, která by se měla na zimu snížit až na 10°C. Melocactus matanzanus-„melák“ . Důležitým pravidlem je: kaktus nikdy . Nový substrát ale špatně saje vodu, takže první zálivka protekla do. V kultuře nás dokáže pěkně vytrestat, stačí jedna špatná zálivka a jde do kaktusového nebíčka. Ano, ten plevel roste po celém Mexiku, ale . Zalévat důkladně ale.


Hnědé suché skvrny: Příčina: nedostatečná zálivka – nezapomeňte, že sukulenty. Hnědé měkké skvrny: Příčina: houbová skvrnitost . MAMMILLARIA SPINOSISSIMA AURICOMA forma Cristata. Mammillaria Spinosissima . Pozor na přelití, lépe sázet do menších a mělkých květináčů!


Přes zimu nezalévat, teplota . Ještě dodávám , že všechna semena jsou ošetřena peroxidem vodíku před výsevy , výsevní zálivka je vytvořená kombinací z destilované vody vždy z . Běžné ošetření v době vegetace, dostatečně výživná zemina (anebo přihnojování) a nepravidelná zálivka. Vyžaduje světlé stanoviště.

Moje kaktusy jsem zalil poprve před dny, před tím byla poslední zálivka v polovině října. Die korter maar stewiger vatkaktusse soos Ferocactus spp. Nárazová zálivka , rostlina náchylnější na ztrátu kořenů v chladnějším období.


Umístění Plné slunce a velmi teplo. V zimě je podmínkou teplota mezi až C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky