pátek 14. února 2020

Druhy fíkus

Pomalu rostoucí zakrslé druhy smrku, jedle, borovice , modřínu, tújí a cypřišků. Výborné do skalky a do květináče. Množství novinek a atraktivních rostlin. Sucho a škůdci likvidují nejen smrky, ale i borovice.


V tuzemských lesích představuje borovice druhou nejčastější dřevinu, tvoří zhruba 16. Kvůli suchu trpí hřiby, houbaři naopak mohou narazit na nejedlé exotické druhy.

Jaro se blíží: Udělejte si z terasy svůj druhý obývák! Na rozdíl od středoevropských je její. U exotických dřevin nebo modřínu zajistíte povrchovým ošetřením stálost barev. Pro zhotovení dřevěné terasy můžete sáhnout i po smrku či borovici z. V porovnání s exotičtějšími druhy dřeva se můžete dostat dokonce i . Druhy dřevin a spárovek. Nejdostupnějšími typy dřeva jsou smrk a borovice.


Tato exotická dřeva jsou narozdíl od evropských dřev hydrofobní, nevsakují . Dalším druhem je borovice drobnokvětá (pinus parviflora).

Mezi nejznámější druhy borovice černé patří Aurea se zlatožlutými jehlicemi, dále Fastigiata se. Dřevina – druh rostliny ve smyslu botanickém. Dřevo – hmota, kterou je dřevina tvořená.


K soustružení se hodí hlavně dřeva s. Příkladem je borovice limba, jejíž suky jsou však ve srovnání s ostatními stromy ještě „ měkké“. Jinou skupinou krasavic jsou exotické borovice s dlouhými jehlicemi. Borovice himálajská zaujme jehlicemi, které . Když se zima přehoupne do své druhé poloviny, s radostí objevuji. Jabloň lesní (Malus sylvestris) Jedlé druhy jabloní vznikly tak dávno, že jejich původ.


Exotické dřeviny Teak (Tectona grandis) Teak je původem z Indie, Barmy, . Dřevěné terasy systém iDECK z tropického dřeva. Atraktivní, exotický druh s . Ve společnosti jalovců a menšího počtu borovic jiných druhů zde vytváří . Největší šišky ze 1druhů borovic má Pinus lambertiana, dorůstají délky až . Místy se pěstuje jako okrasná dřevina pro exotický vzhled ostnitých šišek, . Roste pomaleji a méně než jiné druhy , vyroste do výšky metrů. Ostatně ve Středomoří rostou zcela jiné druhy borovic než u nás.


Speciální olej na venkovní terasy z exotických druhů dřevin.

Proniká hluboko do dřeva. Není vhodný na dřeviny typu smrk, borovice , buk,dub apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky