pondělí 17. února 2020

Druhy mini leknínů

Meruňka pochází z daleké Číny, k nám se dostala strastiplnou cestou. Slovinsko a Štýrsko a dnes patří k nejoblíbenějším ovocným druhům. Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce.


Okrasné keře a stromy neposíláme. Patří k nejchutnějším druhům ovoce a pěstují se ve velkém pro .

Mrazy zničily letošní úrodu meruněk v hodnotě až milionů korun. Z dalších ovocných druhů mrazy poškodily především broskve a . Budějovice - Víkendové mrazy, kdy teplota klesla i pod minus deset stupňů, významně ovlivní sklizeň meruněk. Stromy už byly hodně . Většinou nízký strom, 6– m . Víte, které odrůdy meruněk dobře odolávají mrazům?


Připomeňme si, že domovinou meruněk je střední a východní Asie, především Čína, kde rostou dodnes planě v různých formách.

Meruňky už začínaly kvést, tam asi nic nebude. U nás ve Lhenicích bylo dnes dvanáct pod nulou. U ostatních druhů ovoce, které byly hodně . Ovalmarillen“ ( meruňky oválného tvaru) (nebo „Růžová meruňka “): plody jsou středně velké až velké, průměrná hmotnost plodu při průměrné . Mrazy budou mít dopad i na ostatní druhy ovoce, nejméně zřejmě na jablka. TK to řekli předseda Unie ovocnářů jižních a západních Čech Petr . Druhým problémem je taktéž poměrně brzký výstup z období klidu.


Letos totiž standardní odrůdy meruněk postupně vystupovaly z tzv. Už nyní lze říct, že meruněk bude letos málo. Moravě pěstovat například středomořské druhy ovoce. Mrazům zřejmě ještě není konec, a tak nelze odhadnout další ekonomické ztráty u jiných druhů ovoce.


Už teď však lze říci, že k nějakým škodám . Musí být bez nedostatků, s výjimkou velmi malých povrchových va které nenarušují celkový vzhled produktu, jakost, . Jinak bychom již druhý rok po sobě meruňkovici vůbec neměli. Doporučovaná teplota podávání a skladování je od – °C.

Při teplotách pod cca °C dojde. Vyhovuje jim zvlněný terén, svahy odvrácené od jihu, bohatá, úrodná černozem vyvinutá na spraši, která obsahuje. Mrazy poškodily meruňky , ovlivní i další druhy ovoce.


Potkáme, nebo uvidíme zvířátka, hmyz, ptáky, pavouky, zřídkavé druhu plazů,. Aufreiter, které nabízí mnoho chutných suvenýrů z meruněk. Pro konzumenty jsou meruňky zajímavé zejména sezónností (po třešních je to druhé dozrávající ovoce) a charakterovými vlastnostmi, mezi . Užijte si sezónu meruněk : Plody pro zdraví i krásu. Nastává čas, kdy dozrává mnoho druhů ovoce.


Jedním z nich jsou meruňky , které jsou velmi oblíbené i mezi . Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v případě,. Ubytování České středohoří Třebenice. Popularita festivalu meruněk rok od roku stoupá a dostává se do povědomí.


Celý den ve znamení oslavy meruněk , společně s bohatým gastro programem je za námi. Proběhl zde druhý ročník Meruňkobraní, který pořádá Městské kulturní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky