čtvrtek 6. února 2020

Švestka strom

Švestka strom

Plodem slivoně švestky je švestka (v Rod ‎: ‎ slivoň ‎ (Prunus) Řád ‎: ‎ růžotvaré ‎ (Rosales) Čeleď ‎: ‎ růžovité ‎ (Rosaceae) ‎ Popis ‎ Původ ‎ Metody rozmnožování ‎ Pěstování Švestka: jakou odrůdu si vybrat – Abecedazahrady. Na půdu a zeminu je tento strom také nenáročný, lépe se mu však daří ve středně teplé a vlhké půdě. Durancie švestka podnož Zelená ryngle polokmen švestky. Amers švestka podnož Wagenheimova švestky. Domácí švestka ‎ Čačanská rodná švestka.


Švestka strom

Valor švestka podnož Amelia Švestky a pološvestky - Zahradnictví Spomyšl www. Plody jsou purpurově červené, váží v průměru 40g, velmi chutné. Dužnina je světle žlutá, . Strom roste slabě až středně bujně, koruna je středně hustá, její habitus široce rozložitý. Plod je středně velký až velký, z bočního pohledu má . Strom pak dobře a souměrně zmohutní a větve lépe unesou ovoce.


Zem mají rády živnou, vlhkou ale dobře propustnou – v těžké, mokré půdě . ZAŘAZENA DO KATEGORIÍ ‎: ‎Ovoce VZRŮST ‎: ‎nízký strom NÁROKY NA SLUNCE ‎: ‎slunce DOBA KVETENÍ ‎: ‎květen - květen Je švestka vhodný strom? To aka bude svestka vysoka-siroka zalezi aj na vas. Wangenheimova švestka , zelené renklody a durancie jsou jako semenáče. Strom , jehož pěstování má v Evropě dlouhou tradici.


Švestka strom

Slivoň švestka – Prunus domestica. Plodem jsou dužnaté peckovice s modravým ojíněným, někdy bývají .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky